Prima pagină » Titlurile zilei » Vila afaceristului Mihai Țibu, decedat în urma unei tragedii, este vânată de creditorii care l-au împrumutat! Executorii judecătorești îi urmăresc averea, după ce a fost nenorocit de datorii. Trebuie achitată suma de 80.000 de euro dintr-un foc – FOTO

Vila afaceristului Mihai Țibu, decedat în urma unei tragedii, este vânată de creditorii care l-au împrumutat! Executorii judecătorești îi urmăresc averea, după ce a fost nenorocit de datorii. Trebuie achitată suma de 80.000 de euro dintr-un foc – FOTO

02 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

În urma decesului, Mihai Țibu a lăsat datorii în urmă, ce sunt acum cerute de creditori. Executorii judecătorești, la cererea „recuperatorilor”, vor să vândă vila din comuna Tomești. Este vizată doar o parte dintr-un duplex cu două etaje

Nu se mai opresc problemele familiei Țibu din Iași, după ce afaceristul Mihai Țibu s-a sinucis în cursul anului 2019. De precizat că afaceristul a reușit să pună pe picioare crama care-i purta numele, dar cu eforturi financiare uriașe. La un moment dat, era vehiculată informația că omul de afaceri s-a încurcat cu mai mulți cămătari, de la care a împrumutat diverse sume. Când a venit ziua scadenței, sumele erau returnate cu mare dificultate.

După doi ani de la moartea fulgerătoare a bărbatului de 49 de ani, creditorii și-au adus aminte că mai au bani de recuperat. Astfel, au început să o caute pe Doina Țibu, văduva afaceristului. Totul s-a întâmplat prin intermediul magistraților, așa că a fost obținută încuviințarea de executare silită a proprietății familiei Țibu, situată în comuna Tomești, județul Iași, pe strada prof. Petru Olteanu. Omul de afaceri a gajat proprietatea în luna februarie a anului 2019, cu câteva luni înainte de deces. Executorii judecătorești au scos la vânzare și proprietatea patronului Totalgaz Industrie, Ioan Pârău.

Proprietatea scoasă la vânzare este situată într-un duplex

S-a ajuns la această acțiune de executare după ce Mihai Țibu a împrumutat bani de la un anumit Dionisie Albu, cunoscut în Iași după porecla „Calul”. În consecință, creditorul a apelat la executorul judecătoresc Constantin Murariu. Astfel, pe data de 21.10.2021, este programată licitația pentru valorificarea proprietății ce constă în teren de 4.000 de metri pătrați, dar și o parte din duplexul cu 4 niveluri, adică parterul imobilului. Este vorba despre 4 camere, cu o suprafață utilă de 92,31 metri pătrați, o anexă gospodărească și o platformă din beton cu suprafață de 38 de metri pătrați. Evaluatorii au stabilit că valoarea proprietății este de 408.731 lei, adică 80.000 de euro.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare, Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul urmărit silit să se prezinte la data, locul și ora stabilite pentru vânzare, având asupra lor cartea de identitate și până la această dată să prezinte oferte de cumpărare”, se arată în anunțul executorului judecătoresc.

Dacă la prima sesiune nu se vor prezenta ofertanți, licitația va fi reluată cu un preț de pornire diminuat cu 25 la sută. Contactată telefonic, Doina Țibu a precizat că vrea să lase totul în urmă, după necazurile prin care a trecut.

„Eu nu mai vreau să știu nimic, o să mă uit. Îl știu oarecum (despre creditor- n.r.). Se întâlnea cu fostul meu soț. Nu vreau să mai știu nimic, am acumulat destulă durere. Nu știu ce o să fac, o să mă uit pe documente”, a precizat Doina Țibu.

S-a sinucis în anexa de lângă vila din Tomești

Tragicul eveniment s-a petrecut pe data de 10.09.2021. Mihai Țibu a fost găsit spânzurat în anexa de lângă vila din Tomești. Patronul „Domeniile Țibu” a fost găsit de o vecină. Acesta se spânzurase de grindă cu ajutorul unei centuri. După ce vecina bărbatului a sunat la 112 și a cerut ajutor, un echipaj medical a ajuns în scurt timp la fața locului, dar, din păcate, nu au mai putut face nimic pentru el. Semnele de moarte biologică erau deja instalate. Cadavrul a ramas în „grija” polițiștilor criminaliști. În urma examinării nu s-au constatat urme de violență pe corp, în afară de urma specifică strangulării. La câteva zile de la tragedie, reporterii „BZI” au aflat că Mihai Țibu a împrumutat o sumă importantă și de la omul de afaceri Vasile Lungu. A garantat cu mai multe hectare de vie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024