Prima pagină » National » Viktor Orban și Klaus Iohannis nu l-au aplaudat pe Zelenski. Presa internațională a observat, iar președintele României i-a transmis un mesaj liderului de la Kiev
Viktor Orban și Klaus Iohannis nu l-au aplaudat pe Zelenski. Presa internațională a observat, iar președintele României i-a transmis un mesaj liderului de la Kiev

Viktor Orban și Klaus Iohannis nu l-au aplaudat pe Zelenski. Presa internațională a observat, iar președintele României i-a transmis un mesaj liderului de la Kiev

09 feb. 2023, 21:00, 2 ,
în National

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut joi, 9 februarie 2023, o întâlnire, alături de un grup de lideri europeni, cu Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu prilejul reuniunii extraordinare a Consiliului European de la Bruxelles, Regatul Belgiei, anunță Administrația Prezidențială.

În timpul intrării lui Zelenski pe covorul roșu, Volodimir Zelenski a fost primit în aplauze de liderii Uniunii Europene, dar premierul maghiar Viktor Orban și președintele român Klaus Iohannis au ales să nu o facă.

Viktor Orban și Klaus Iohannis nu l-au aplaudat pe Zelenski

Viktor Orban și Klaus Iohannis au ales să nu îl aplaude, iar președintele României stătea cu mâinile încrucișate, după cum se poate vedea din imaginile video de la eveniment. Cele două filmări surprind momentul din două zone diferite, care arată clar gestul făcut de cei doi.

Presa a observat că Viktor Orban și Klaus Iohannis nu l-au aplaudat pe Zelenski, iar președintele României a publicat o imagine de la eveniment, însoțită de un mesaj.

„L-am asigurat pe Președintele Volodimir Zelenski, prezent astăzi la reuniunea Consiliului European, de toată susținerea noastră. România a sprijinit puternic Ucraina începând din prima zi a războiului declanșat de Rusia și va continua să ajute atât timp cât va fi nevoie. Uniunea Europeană rămâne unită și solidară cu poporul ucrainean!”, scrie Klaus Iohannis pe o rețea de socializare.

Mesajul transmis de Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a salutat prezența Președintelui Ucrainei la reuniunea Consiliului European, ca o dovadă în plus a solidarității și unității europene și a coordonării strânse în susținerea poporului ucrainean în fața războiului declanșat de Federația Rusă.

Președintele României a subliniat importanța menținerii sprijinului european pentru Ucraina pe toate palierele, evidențiind în acest sens și acțiunea solidară și multidimensională a României, ca stat vecin și prieten, contribuind atât pe palierul umanitar și economic, cât și în ceea ce privește creșterea conectivității, facilitarea transportului de cereale sau avansarea parcursului european.

Despre românii din Ucraina, președintele nu are nimic de spus sau poate domnia sa nu îi reprezintă pe cetățeni, deoarece nu acordă importanță românilor și nici comunității din Diaspora.

Comentarii
  • Foarte bineeeeee! Bravo! De ce sa aplauzi un Zelenschi distator nazist care isi bate joc de romanii, ungurii din teritoriile romanesti, ungursti ocupate de Ucraina. Ucrainienii au primit teritorii de- a moaca si aceste minoritati de ce sa suporte atâtea atrocitati pe pamantul lor care nu este sl Ucrainei. Cum poti obliga tu dictator nazist piticul marioneta SA INVETE COPII ROMANI IN CHIRILICA?

  • ptr muila de mai sus

    DA DE PUTLER SEFU’ TAU NU GAVARESTI NIKA,TROLL RUTZESC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024