Prima pagină » International » Viktor Orban îl susţine pe Donald Trump. Mesajul pe care i l-a transmis înainte ca fostul preşedinte să fie pus oficial sub acuzare la New York
Viktor Orban îl susţine pe Donald Trump. Mesajul pe care i l-a transmis înainte ca fostul preşedinte să fie pus oficial sub acuzare la New York

Viktor Orban îl susţine pe Donald Trump. Mesajul pe care i l-a transmis înainte ca fostul preşedinte să fie pus oficial sub acuzare la New York

03 apr. 2023, 18:40, 1 ,
în International

Donald Trump, care urmează să plece din Florida cu destinaţia New York, unde marţi va fi inculpat oficial pentru acuzaţii penale, are sprijinul a cel puţin unui lider mondial – premierul Ungariei, Viktor Orbán, relatează The Guardian.

Politicianul ultraconservator este singurul lider european care şi-a transmis public pe Twitter sprijinul său, spunându-i luni lui Donald Trump să „continue să lupte”.

„Suntem alături de tine”, a adăugat Orban, fără a preciza cine este acel „noi”.

Donald Trump urmează să zboare către New York luni, în jurul prânzului, ora locală (19:00 ora României), potrivit unor surse din Florida, iar marţi compare în faţa tribunalului din Manhattan pentru a fi inculpat oficial pentru muşamalizarea unei plăţi efectuate în campania electorală din 2016 către actriţa de filme pentru adulţi Stormy Daniels, pentru a o face să tacă în legătură cu o relaţie sexuală pe care ar fi întreţinut-o.

Trump urmează să fie pus sub acuzare

Trump, primul fost preşedinte american care se confruntă cu acuzaţii penale, urmează să fie pus sub acuzare, să i se ia amprentele şi să fie fotografiat marţi la tribunalul din centrul Manhattanului. Avocaţii săi au declarat că va pleda nevinovat.

Acuzaţiile specifice incluse în rechizitoriul marelui juriu nu au fost dezvăluite, dar punerea sub acuzare de marţi marchează prima înfăţişare a lui Trump în instanţă în acest caz.

Într-o postare pe reţelele sociale, duminică seara târziu, Trump a declarat că intenţionează să părăsească proprietatea sa Mar-a-Lago din Palm Beach la prânz şi se va caza la Trump Tower, iar marţi dimineaţă va fi la tribunal.

Un oficial al tribunalului a declarat că punerea sub acuzare este programată pentru marţi, la ora 14.15 (21.15, ora Bucureştiului). Trump se va întoarce apoi în Florida şi va rosti un discurs la Mar-a-Lago la ora loclă 20:15 (miercuri, 3.15 ora României), a precizat biroul său.

Trump este aşteptat să se prezinte în faţa judecătorului Juan Merchan, judecătorul care a prezidat şi procesul penal de anul trecut, în care compania imobiliară a lui Trump a fost condamnată pentru fraudă fiscală. Trump însuşi nu a fost acuzat în acel caz.

Trump a scris vineri pe reţelele de socializare că Merchan îl urăşţe şi l-a atacat, de asemenea, pe procurorul de caz, procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg. Acest lucru ar putea duce la alte pericole juridice pentru Trump, a declarat predecesorul lui Bragg, Cyrus Vance.

„Am fost deranjat de atacurile nepotrivite, extrem de personale şi ad hominem împotriva procurorului districtual şi a judecătorului Merchan”, a declarat Vance.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *