Prima pagină » Actualitate » Viktor Orbán, despre tratatul de la Trianon: „Ungurii nu pot fi rupți! Păzim Bazinul Carpatic cu demnitate”
Viktor Orbán, despre tratatul de la Trianon:

Viktor Orbán, despre tratatul de la Trianon: „Ungurii nu pot fi rupți! Păzim Bazinul Carpatic cu demnitate”

04 iun. 2023, 21:40, 2 ,
în Actualitate

Premierul maghiar Viktor Orbán transmite un mesaj de unitate națiunii maghiare, cu ocazia zilei Tratatului de la Trianon: „Ungurii nu pot fi rupți!”, spune șeful executivului de la Budapesta, relatează presa maghiară.

În mesajul său video, Orbán a spus că, în ciuda „pierderilor noastre de la acel moment, suntem un popor încăpățânat”.

„Nu am refuzat niciodată să participăm la propria noastră înmormântare. Nici străbunicii noștri nu au renunțat. Ei nu au îngenuncheat și nu au cerut milă. Am stat pe picioarele noastre și am îndurat. Stăm pentru că suntem acasă. Păzim Bazinul Carpatic cu demnitate, care este și misiunea noastră”, a spus prim-ministrul maghiar.

Sâmbătă, 3 iunie, adjunctul său a vorbit și el despre tratatul de la Trianon.

Conștiința națională și speranța au dat putere maghiarilor „blocați în afara granițelor” după Trianon. Speranța este că „va exista un viitor maghiar în Bazinul Carpatic”, a subliniat sâmbătă secretarul de stat adjunct pentru Politică Națională de la Biroul premierului maghiar Viktor Orban.

Un înalt oficial maghiar vorbește despre ‘reunificarea’ Ungariei

Conștiința națională și speranța au dat putere maghiarilor „blocați în afara granițelor” după Trianon. Speranța este că „va exista un viitor maghiar în Bazinul Carpatic”, a subliniat sâmbătă secretarul de stat adjunct pentru Politică Națională de la Biroul premierului maghiar Viktor Orban, informează postul Hirado TV.

Péter Szilágyi a subliniat că, în urma „dictatului păcii de la Trianon”, maghiarii au fost animați de speranța că „limba noastră maternă, tradițiile și cultura noastră nu vor face parte doar din memorie, ci și din realitatea vieții de zi cu zi. Din 2010, Guvernul ungar depune eforturi pentru a îndeplini această speranță. În acest spirit, 150.000 de maghiari care trăiesc în străinătate au devenit parte a comunității maghiare de drept public. Scopul guvernului este de a permite maghiarilor care trăiesc în străinătate să prospere în patria lor și de a consolida identitatea maghiară a comunităților.”

El a amintit că, la 4 iunie 1920, a avut loc o „pauză de doliu în birouri și școli, iar zeci de mii de oameni îmbrăcați în haine de doliu s-au adunat la Budapesta”. „Clopotele au sunat, alarmele fabricilor au sunat, traficul s-a oprit. Potrivit deciziei marilor puteri, peste trei milioane de maghiari au fost blocați în afara granițelor țării.”

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`