Prima pagină » International » Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump prin care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat
Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump prin care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump prin care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat

16 iul. 2024, 20:41,
BZI.ro, în International

Fostul deputat prorus Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Donald Trump în care indică o posibilă „urmă” ce duce spre Ucraina în tentativa de asasinare a candidatului republican, relatează marți agenția rusă de presă de stat TASS, potrivit The Kyiv Independent.

În textul scrisorii pe care TASS a obținut-o, Medvedciuk afirmă că Trump a devenit un „dușman personal” al președintelui „neonazist” Volodimir Zelenski. El nu a furnizat dovezi clare pentru afirmațiile sale, reiterând narațiunile propagandei ruse.

apelurile repetate ale lui Trump pentru încheierea războiului l-au transformat într-o țintă

Medvedciuk sugerează, în scrisoare, că apelurile repetate ale lui Trump pentru încheierea războiului în Ucraina l-au transformat pe acesta într-o țintă.

„Această pace înseamnă pierderea puterii pentru regimul nazist al lui Zelenski și pentru sponsorii săi americani din administrația Biden”, a scris el.

„Acesta este motivul pentru care, stimate domnule Trump, ați devenit un inamic pentru neonazistul ucrainean Zelenski. Iar acest ticălos nu se va opri de la nimic pentru a vă împiedica să câștigați cursa prezidențială”, a mai afirmat Medvedciuk, în scrisoarea lui. „Cred că ar putea apărea o legătură ucraineană în cazul tentativei de asasinat”, a adăugat el.

Trump a declarat în repetate rânduri că ar putea pune capăt războiului cu Rusia

În timpul campaniei electorale, Trump a declarat în repetate rânduri că ar putea pune capăt războiului cu Rusia în 24 de ore dacă va fi reales președinte, fără a preciza pașii pentru încheierea unui acord de pace între Kiev și Moscova.

În urma tentativei de asasinat de pe 13 iulie de la mitingul de campanie din Pennsylvania, Zelenski i-a urat fostului președinte american „însănătoșire grabnică”. Liderul de la Kiev a declarat că Ucraina este gata să coopereze cu Partidul Republican dacă Trump va ajunge din nou președinte al SUA.

În scrisoare, Medvedciuk l-a îndemnat pe Trump să oprească sprijinul SUA pentru Ucraina, inclusiv livrările de arme, și să impună sancțiuni împotriva „celor mai odioși și corupți reprezentanți” ai autorităților ucrainene.

Omul de afaceri pro-Kremlin „i-a urat lui Trump sănătate”

Omul de afaceri pro-Kremlin „i-a urat lui Trump sănătate, rezistență și victorie în viitoarele alegeri prezidențiale din SUA”, conform TASS.

Medvedciuk, considerat mult timp mâna dreaptă a președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina, a fost arestat și ulterior a făcut obiectul unui schimb de prizonieri cu Rusia, în 2022.

Fostul politician ucrainean ar fi fost apoi implicat într-o serie de operațiuni de dezinformare și propagandă pro-Kremlin îndreptate atât împotriva Ucrainei, cât și împotriva țărilor occidentale.

La începutul lunii iunie, The Washington Post a relatat, citând documente obținute și oficiali a căror identitate nu a divulgat-o, că o operațiune de propagandă rusă încearcă să îl prezinte pe Medvedciuk publicului internațional drept un potențial înlocuitor al lui Zelenski.

Medvedciuk a fost plasat pe lista de sancțiuni a mai multor țări, precum Ucraina, Regatul Unit, SUA și UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *