Prima pagină » International » Viitorul creat de Elon Musk: „Milioane de oameni vor avea implanturi de CIP-uri Neuralink în cap”
Viitorul creat de Elon Musk:

Viitorul creat de Elon Musk: „Milioane de oameni vor avea implanturi de CIP-uri Neuralink în cap”

22 aug. 2024, 22:00,
Simona Ciobanu în International

Elon Musk a afirmat că, în următorul deceniu, milioane de oameni ar putea beneficia de implanturi cerebrale Neuralink. Miliardarul a explicat pe platforma X (fosta Twitter) că, dacă dezvoltarea tehnologiei continuă conform planurilor, în câțiva ani sute de persoane vor avea aceste implanturi, iar în următorii cinci ani, numărul utilizatorilor ar putea ajunge la zeci de mii, crescând până la milioane în următorii 10 ani, potrivit Rador Radio România.

Neuralink, fondată de Musk în iulie 2016, se concentrează pe crearea de cipuri care pot fi implantate în creierul uman. Musk consideră că aceste dispozitive ar putea transforma o persoană într-un cyborg, capabil să facă față provocărilor inteligenței artificiale și să controleze un computer doar prin puterea gândului.

Pe 28 ianuarie, Neuralink a reușit primul implant cerebral la un om, iar la începutul lunii august, Musk a anunțat că al doilea pacient a primit, de asemenea, un implant. Acest dispozitiv oferă posibilitatea unei persoane paralizate de a controla un computer.

Donald Trump este dispus să îi ofere lui Elon Musk un post ministerial

Într-o altă ordine de idei, precizăm cum fostul președinte american Donald Trump a declarat recent, într-un interviu pentru Reuters, că, dacă va câștiga alegerile prezidențiale din SUA, este dispus să îi ofere lui Elon Musk un post ministerial sau un rol consultativ, dacă acesta ar accepta. Totuși, Trump nu a specificat ce poziție anume ar considera potrivită pentru Musk, conform news.ro.

Luna trecută, proprietarul X și Tesla și-a exprimat public sprijinul pentru Trump în cursa prezidențială. De asemenea, în august, Musk l-a intervievat pe Trump în direct pe platforma X. Deși interviul a fost afectat de un atac cibernetic, cei doi au discutat despre schimbările climatice, migrație și conflictul din Ucraina.

Trump și-a reluat activitatea pe X în timpul acestui interviu, după o absență de patru ani cauzată de excluderea sa de pe rețea. După ce Musk a preluat Twitter în 2022, contul lui Trump a fost restabilit, dar fostul președinte a continuat să utilizeze propria sa rețea, Truth Social, postând pe X doar celebra sa fotografie „mug shot” din august anul trecut.

Potrivit The Wall Street Journal, Musk și Trump s-au întâlnit în martie și, de atunci, au avut discuții regulate prin telefon. Trump a declarat într-o conferință de presă că îl respectă foarte mult pe Musk, menționând că și Musk împărtășește preocupările sale cu privire la direcția în care se îndreaptă țara.

Cu toate acestea, în același interviu pentru Reuters, Trump a menționat că ar putea reconsidera creditul fiscal de 7.500 de dolari pentru achiziția de vehicule electrice, subliniind că nu vede în general creditele și stimulentele fiscale ca fiind o soluție optimă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`