Prima pagină » Local » Vieţi salvate în urma unei prelevări de organe de la o femeie de 53 de ani din Iași
Vieţi salvate în urma unei prelevări de organe de la o femeie de 53 de ani din Iași

Vieţi salvate în urma unei prelevări de organe de la o femeie de 53 de ani din Iași

19 apr. 2024, 17:18,
BZI.ro, în Local

Medicii din Iaşi au reuşit să salveze viața a mai multor persoane, după ce familia unei femei ce a suferit un accident vascular hemoragic a fost de acord ca organele sale să fie prelevate şi transplantate.

„Pacientă de 53 de ani, a suferit un accident vascular hemoragic, de la care am primit acord pentru toate organele și ţesuturile, dar s-au putut preleva plămânii, rinichii şi corneea .

Pentru cord şi-auexprimat iniţial dorinţa de a veni o echipă din Croaţia, dar ulterior, au spus că din motive tehnice nu vor mai putea veni.

Plămânii au fost preluaţi de o echipă din Elveţia. Transplanturile renale s-au efectuat la Spitalul Parhon, iar transplanturile de cornee urmează să se efectueze la Spitalul Sfântul Spiridon.

Din păcate, ficatul nu a fost eligibil pentru prelevare şi este al treilea donator din Iaşi de la începutul acestui an şi doar al doilea transplant hepatic. Din păcate, nici la donatorul precedent nu s-a putut preleva ficatul, tot din motive medicale”, a declarat dr Raluca Neagu Movilă, coordonatorul Centrului Regional de Transplant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *