Prima pagină » Local » Videochatista Oana Lovin a ajuns la Iaşi și s-a închinat la racla cu moaştele Sfintei Parascheva – VIDEO
Videochatista Oana Lovin a ajuns la Iaşi și s-a închinat la racla cu moaştele Sfintei Parascheva - VIDEO

Videochatista Oana Lovin a ajuns la Iaşi și s-a închinat la racla cu moaştele Sfintei Parascheva – VIDEO

14 oct. 2020, 12:39,
în Local

Cunoscuta videochatista Oana Lovin a ajuns la Iaşi şi se închina la racla cu moaştele Sfintei Parascheva. Oana Lovin declara încă de marţi, 13 octombrie 2020, că va veni la Iaşi şi că nimeni nu o va opri să nu se închine la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Oana Lovin s-a făcut remarcată prin numeroasele ieşiri în spaţiul public. Aceasta acuza faptul că autorităţile centrale interzic în mod abuziv participarea creştinilor la Cuvioasa Parascheva.

UPDATE: Oana Lovin a intrat, probabil, după ce autoritățile au decis ca accesul tuturor pelerinilor să fie permis

Oana Lovin a ajuns la Iași şi s-a închinat la racla cu moaştele Sfintei Parascheva

Însoţită de Codruța Cerva și Simona Constantin, Oana Lovin a ajuns în urmă cu jumătate de oră la racla cu moaştele Sfintei Parascheva. Curios, jandarmii din Bacău i-au permis accesul, asta deşi prevederile actuale ar face imposibil accestul acesteia în curtea mitropoliei.

Încă din cursul zilei de ieri, 13 octombrie 2020, Oana Lovin afirma că se va deplasa la Iaşi şi că nimeni nu îi va interzice să se roage la racla cu moaştele Sfintei:

„Eu, mâine mă duc la pelerinaj în calitate de cetățean român și aș vrea să reamintesc Guvernului, Președinției și Grupului de Comandă articolul 29 din Constituție, libertatea conștiinței, punctul 3. Cultele religioase sunt libere și se organizează potrivit statutelor proprii, în condițiile legii. Iar la punctul 5 este foarte important, cultele religioase sunt autonome față de stat și se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenței religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile și în orfelinate.

Deci eu mâine mă voi duce cu Constituția în mână. Eu nu o să fac stânga împrejur atâta timp cât eu sunt cetățean român, când legea supremă în România este Constituția României și o să le spun cu ce drept îmi spun să fac stânga împrejur“, a declarat Codruța Cerva.

Pelerinajul de la Sfânta Parascheva a fost interzis în acest an

Protestatara a adăugat că atâta timp cât orașul Iași nu este în carantină, nu vede care este motivul pentru care nu ar fi lăsată să intre la moaștele Sfintei Parascheva.

„Este cumva carantinat Iașul și eu nu știu? Nu vi se pare că toate abuzurile nu fac decât să ne îndrepte spre dictatură? Eu mă duc cu Constituția în mână, dacă suntem cumva în continuare stat suveran liber și independent. Dacă suntem. Dacă nu mai suntem, atunci trebuie să fim anunțați la cel mai înalt nivel.

Eu mă duc mâine la moaștele Sfintei Parascheva și vă promit și vă garantez că eu o să intru. Dacă nu mă lasă jandarmii, atunci va fi un mare abuz în serviciu. Dacă acești oameni se riscă și vor să li se facă dosare penale atunci foarte bine, eu voi merge pe calea aceasta. O să merg împreună cu Oana Lovin și cu mai mulți”, a precizat Codruța Cerva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *