Prima pagină » Sport » Victorii importante pentru Simona Halep, Irina Begu și Sorana Cîrstea la turneul Gippsland Trophy

Victorii importante pentru Simona Halep, Irina Begu și Sorana Cîrstea la turneul Gippsland Trophy

03 feb. 2021, 09:02,
Cristian Zavastin, în Sport

Simona Halep (numărul 2 mondial) s-a calificat miercuri, 3 februarie, în sferturile de finală ale turneului Gippsland Trophy. La turneu organizat în Melbourne și dotat cu premii totale de 565.530 dolari, Simona Halep a învins-o pe Laura Siegemund, scor 6-2, 6-4.

Primul set a fost dominat autoritar de Simona Halep. Jucătoarea noastră a servit excelent, a returnat agresiv, a variat loviturile și și-a ales excelent momentele în care să atace. Halep a condus cu 4-0, după două break-uri, dar pe finalul setului, Siegemund și-a îmbunătățit jocul, reușind să câștige două game-uri. Simona n-a avut însă probleme și a câștigat setul, scor 6-2.

În setul al doilea, Laura Siegemund a jucat mai bine. A reușit un break, dar Simona Halep a revenit și a egalat rapid. Cele două jucătoare au mers cap la cap până la 4-4, când Halep a forțat și a făcut break-ul decisiv. Ulterior, Simona a servit excelent și a câștigat partida, calificându-se în sferturi.

Simona Halep va juca în sferturile de finală cu Ekaterina Alexandrova (33 WTA), care a trecut de Iga Swiatek,scor 6-4, 6-2. Rusoaica era cotată cu a doua șansă în această partidă, dar a produs surpriza și a trecut de poloneza care a câștigat de o manieră categorică Roland Garros 2020, după un meci în care a reușit de patru ori să câștige pe serviciul lui Swiatek.

Victorie mare pentru Irina Begu la Gippsland Trophy

Irina Begu (numărul 79 WTA) s-a calificat, miercuri, 3 februarie, în sferturile de finală ale turneului Gippsland Trophy (WTA) de la Melbourne, după ce a trecut de britanica Johanna Konta, a cincea favorită, cu 4-6, 7-6 (10), 7-6 (4).

Irina Begu s-a impus din nou la capătul unui meci-maraton, de trei ore şi 32 de minute, după ce în primele tururi a disputat partide de două ore şi 45 de minute, respectiv două ore şi 35 de minute.

Johanna Konta a luat primul set cu 6-4, după ce Begu a fost condusă cu 3-1 şi egalat la 4-4. În actul secund, Begu a avut 5-3, a ratat trei mingi de set la 5-4, însă a reuşit să se impună în tiebreak, cu 12-10, după ce a salvat două mingi de meci. Irina a reuşit să încheie conturile abia la a noua sa minge de meci, în tiebreak, după ce a irosit trei la 5-3 şi alte patru la 5-4 în decisiv.

Johanna Konta avusese câştig de cauză în singura confruntare anterioară cu Begu, în 2020, la Roma, în turul al doilea, cu 6-0, 6-4.

Begu şi-a asigurat un cec de 8.770 dolari şi 100 de puncte WTA.

În sferturi, Begu o va înfrunta pe japoneza Naomi Osaka, a doua favorită, care a câştigat şi ea în faţa unei britanice, Katie Boulter, cu 3-6, 6-3, 6-1. Va fi prima confruntare dintre Begu şi Osaka (23 ani, 3 WTA).

Sorana Cîrstea a spulberat-o pe Oksana Kalashnikova

Sorana Cîrstea a câștigat fără mari emoții partida cu Oksana Kalashnikova, scor 6-1, 6-1, și a obținut calificarea în optimile competiției.

Meciul a fost fără istoric, iar Cîrstea a servit nu mai puțin de 9 ași. Kalashnikova, sportivă care evoluează cu precădere în turneele de dublu, a reușit 4 ași, dar a comis un număr uriaș de duble greșeli, 11. Calificarea după numai 45 de minute îi asigură Soranei Cîrstea 5.500 de dolari și 50 de puncte WTA.

În optimile de finală ale competiției, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Belinda Bencic, locul 12 WTA, care a avut bye în primul tur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *