Prima pagină » Local » Victorie uriașă pentru Poli Iași! Trupa lui Tony a prelungit agonia campionilor de la FCSB: „Garantez că vom rămâne în Liga 1”
Victorie uriașă pentru Poli Iași! Trupa lui Tony a prelungit agonia campionilor de la FCSB: „Garantez că vom rămâne în Liga 1”

Victorie uriașă pentru Poli Iași! Trupa lui Tony a prelungit agonia campionilor de la FCSB: „Garantez că vom rămâne în Liga 1”

19 aug. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Politehnica Iași a obținut o victorie importantă contra celor de la FCSB. Formația antrenată de Tony da Silva a reușit un meci bun, fiind ajutați și de Darius Olaru, care a văzut cartonașul roșu

Fotbaliștii de la Poli Iași s-au întors cu zâmbetul pe buze acasă, după ce au reușit o victorie mare în deplasare. Puțini le dădeau șanse alb-albaștrilor în duelul cu campioana, însă ieșenii și-au jucat șansa, iar de data aceasta le-a ieșit. Cel mai important, jucătorii din apărare nu au mai făcut gafe impardonabile.

Victorie mare pentru Poli Iași

Singurul gol al partidei a fost marcat de Mihai Bordeianu, după ce a șutat de la distanță. Mingea a fost deviată de fostul jucător al Iașului, Ionuț Panțâru, iar Târnovanu nu a mai reușit să intervină. În minutul 32, Darius Olaru a avut o intrare dură cu crampoanele asupra lui Bordeianu și a văzut cartonașul roșu.

„Puteam să dăm mai multe goluri, FCSB a valorizat victoria noastră și a arătat de ce este campioana României. Eu nu cer niciodată echipei mele să se retragă, nici cu Dinamo nu am făcut asta. Astăzi nu am dat cadouri. Astăzi este victoria băieților. Când pierdem, îmi asum eu”, a spus Tony da Silva, după meciul de la București.

Ieșenii și-au mai creat oportunități de a marca, cea mai mare fiind prin Alin Roman, care a irosit o fază bună. Din fericire pentru ei, nici FCSB nu a mai avut forță să împingă egalarea.

„Astăzi nu am avut oportunități la fel de clare, precum în meciurile trecute, însă am avut nevoie de această victorie. Toată lumea a muncit. Pentru orgoliul nostru este important și ne dă încredere pe viitor. Eu nu mi-am crititicat jucătorii, nu am făcut reproșuri, discutăm în vestiar. Golurile, până acum, luate în acest campionat – este o nebunie! Acum am avut norocul pe care nu l-am avut în alte meciuri”, a mai precizat antrenorul portughez.

S-au săturat să fie băieții buni

Un lucru care le-a lipsit ieșenilor în aceste etape a fost agresivitatea, iar Tony a înțeles asta. Jucătorii din apărare au fost prea pasivi în unele meciuri, de aici și goluri încasate mult prea ușor. De data aceasta, tehnicianul portughez a reușit să îi inspire. Din două meciuri cu echipe din București, ieșenii au luat patru puncte, iar acum urmează duelul cu Rapid București în Copou.

„Cer la echipa mea să vină agresivi, deoarece suntem băieți prea buni. Nu cer să accidenteze un adversar, doar să fie mai agresivi pozitiv. A fost frustrant, până acum, că meciurile noi le-am pierdut, nu adversarul le-a câștigat. Sunt sută la sută convins că Poli Iași va rămâne în Liga 1. Acest lucru vă garantez eu. Nu avem buget mare, este mic, dar avem un suflet foarte mare, un oraș bun care are nevoie de suporteri și ei au nevoie de echipă”, a încheiat Tony.

A fost o victorie mare pentru Poli Iași, în Ghencea, însă acum fotbaliștii deja se gândesc la următoarea partidă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *