Prima pagină » Actualitate » Victorie uriaşă a PAS și a Maiei Sandu la alegerile parlamentare din Republica Moldova! Diaspora a ” zdrobit ” partidele pro Rusia
Victorie uriaşă a PAS și a Maiei Sandu la alegerile parlamentare din Republica Moldova! Diaspora a '' zdrobit '' partidele pro Rusia

Victorie uriaşă a PAS și a Maiei Sandu la alegerile parlamentare din Republica Moldova! Diaspora a ” zdrobit ” partidele pro Rusia

12 iul. 2021, 10:00,
George Cristian în Actualitate

Este o victorie istorică în Republica Moldova. La alegerile parlamentare, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), partid proeuropean și apropriat Maiei Sandu a câștigat peste 52,50% din voturi. Diaspora a votat masiv iar acest lucru s-a văzut. În schimb, partidele pro Rusia au obţinut scoruri mici.

În Diasporă, PAS a câștigat cu peste 85% iar pe locul doi se află Blocul electoral Renato Usațîi care a obţinut abia 2.84% din voturi.

PAS și Maia Sandu au câștigat alegerile parlamentare din Republica Moldova

Atât în Republica Moldova cât și în Diasporă, PAS a câștigat la pas alegerile parlamentare. Altfel spus, conform rezultatelor parţiale, PAS a obţinut 52.50% din voturile totale. Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor condus de Igor Dodon a obţinut abia 27.38% iar Partidul Şor 5,78%, acestea fiind şi formaţiunile care vor intra în Parlament.

După procesarea 99,49% sau 2 138 din procesele verbale din ţară, rezultatele sunt următoarele:

– Partidul Acţiune şi Solidaritate acumulează 52,50% din voturi,

– Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor – 27,38%

Partidul Politic Şor – 5,78%

În municipiul Chişinău, după prelucrarea celor 304 procese verbale, PAS acumulează peste 56,77%, BeCS – 28,4%, iar Partidul Politic Şor 3,63%.

În afara ţării, au fost prelucrate 137 de procese verbale din 150. PAS acumulează 85,93%. Pe locul doi se clasează Blocul electoral „Renato Usatîi” cu 2,84%, iar pe locul trei – Partidul politic Democraţia Acasă – 2,83%. Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor clasează pe locul patru cu 2,55%.

Comisia Electorală Centrală precizează că rezultatele scrutinului poartă un caracter preliminar, până la prezentarea, la CEC, a documentelor electorale în original.

La alegerile de duminică au participat 1,47 milioane de alegători, respective 48 la sută. Datorită acestei victorii, PAS poate forma de unul singur o majoritate parlamentară şi poate da Guvernul.

Maia Sandu a ţinut să le mulţumească alegătorilor din Republica Moldova

Intr-un mesaj ajuns viral pe retelele de socializare, Maia Sandu si-a arătat multumirea pentru votul la alegerile Parlamentare din Republica Moldova si spune că votul inseamnă o intărire adusă democratiei:

Vă mulțumesc celor care ați mers astăzi la vot și ați pus umărul la întărirea democrației în Moldova. Democrația noastră este încă tânără, cu multe probleme, dar exemplul celor care, în țară sau în diasporă, au trecut peste toate obstacolele pentru a merge la vot este un motiv de a avea încredere că vom reuși să construim o țară liberă și un stat care se îngrijește de cetățenii săi. explică Maia Sandu.

De altfel, Maia Sandu a tras un semnal puternic atunci când printre primele ei vizite oficiale ca șef al statului s-au aflat intâlnirile cu Florin Cîțu, premierul României dar și cu Klaus Iohannis, președintele statului român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`