Prima pagină » Sport » Victorie pentru Simona Halep în turul al doilea la Gippsland Trophy

Victorie pentru Simona Halep în turul al doilea la Gippsland Trophy

01 feb. 2021, 11:37,
Cristian Zavastin, în Sport

Simona Halep (29 de ani, numărul 2 mondial) s-a impus luni, 1 februarie, în fața Anastasiei Potapova (19 ani, locul 101 WTA), scor 6-4. 6-4, în turul secund de la Melbourne Summer Series (Gippsland Trophy), turneu premergător primului Grand Slam al anului, Australian Open.

Halep a dominat primul act în principal unui serviciu bun. A servit înșelător, a scos-o din ritm pe rusoaică și s-a distanțat treptat, scor 3-1, 4-2, 5-3.

Eleva tandemului Cahill – Apostu Efremov a servit trei ași și comis o singură dublă greșeală pe parcursul celor 38 de minute din runda de debut. Simona a câștigat în total 34 de puncte față de doar 29 ale rusoaicei.

În setul al doilea, rusoaica i-a pus mai multe problemei Simonei, conducând-o cu 3-1 și 4-3, însă românca a revenit, a egalat la 4 și s-a impus, în final, cu scorul de 6-4 în setul al doilea.

Simona Halep se califică în optimile întrecerii de categorie „500” după un meci bun făcut în fața unei sportive care a obligat-o să se deplaseze foarte bine, să fie inspirată de la serviciu și să varieze loviturile atunci când adversara domina disputa.

Simona Halep va juca în turul III cu învingătoarea partidei dintre Laura Siegemund și Destanne Aiava. 565.530 de dolari este fondul total de premiere pentru Gippsland Trophy.

Simona Halep: „Este frumos să vezi fani întorşi în tribune“

La finalul partidei cu Anastasia Potapova, Simona Halep s-a declarat încântată de rezultat ș ide faptul că poate săî joace din nou cu suporteri în tribune.

„E frumos să fiu din nou aici. Este un start bun, aveam nevoie de această victorie pentru că nu am jucat un meci oficial din octombrie şi a trecut mult timp. Am vrut să simt terenul, să simt jocul, ştiam că va fi un meci dificil. Ea loveşte foarte puternic mingea şi nu a fost uşor, dar am încercat să dau tot ce am mai bun ca să mă calific. Am simţit că terenul şi mingile sunt puţin mai rapide, dar întotdeauna este greu să joci împotriva jucătoarelor care lovesc puternic mingea.

Toate terenurile par mai rapide când joci împotriva lor. A fost o frumoasă atmosferă, este foarte frumos să văd din nou spectatori că ne încurajează. Vă mulţumesc tuturor pentru că aţi venit. Mi-au lipsit spectatorii anul trecut şi este frumos să vezi fani întorşi în tribune”, a declarat Simona Halep.

Victorie importantă pentru Simona Halep în fața australiancei Ashleigh Barty

Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, vineri, 29 ianuarie, scor 3-6, 6-1, 10-8, pe australianca Ashleigh Barty, liderul mondial, la turneul demonstrativ de la Adelaide, primul meci al româncei în 2021.

Meciul s-a disputat cu public, cu respectarea regulii de distanţare fizică.

După acest turneu, sportivele vor pleca la Melbourne, unde vor participa la turneele dinaintea Australian Open

La turneul Gippsland Trophy, care va începe la 31 ianuarie, Halep, favorită principală, va juca direct în turul doi, cu câştigătoarea confruntării Whitney Osuigwe (SUA) – Anastasia Potapova (Rusia).

Tot din 31 ianuarie, va începe la Melbourne Yarra Valley Classic, turneu la care Ashleigh Barty, cap de serie 1, va juca direct în turul doi cu câştigătoarea dintre Ana Bogdan şi sportiva rusă Kamilla Rahimova.

„Am fost foarte emoționată, m-am simțit ca și cum ar fi prima oară când joc un meci“

La finalul partidei, Simona Halep a declarat că s-a simțit ca și cum ar fi prima oară când joc un meci.

„E minunat să fiu aici din nou în Adelaide. Cele două săptămâni petrecute în carantină nu au fost ușoare, iar Ash nu arată de parcă nu ar fi jucat deloc anul trecut, așa că țin să te felicit. Mereu când joc cu ea e o luptă grozavă.

Adelaide e un oraș frumos, oamenii de aici sunt calzi, mă bucur că am avut ocazia să joc în fața voastră, a fost o plăcere. Am fost foarte emotionata, m-am simtit ca si cum ar fi prima oara cand joc un meci. Mă simt ca acasă aici, la Adelaide, pentru că e orașul natal al lui Darren. El mi-a dat energia orașului“, a spus Simona Halep.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *