Prima pagină » Sport » Victorie pentru Simona Halep. A câștigat un set la zero și s-a calificat în semifinale la Praga
Victorie pentru Simona Halep. A câștigat un set la zero și s-a calificat în semifinale la Praga

Victorie pentru Simona Halep. A câștigat un set la zero și s-a calificat în semifinale la Praga

14 aug. 2020, 17:45,
BZI.ro, în Sport

După un meci cu multe răsturnări de situație, Irina Begu a reușit în cele din urmă să o învingă pe Leonie Kung, elvețianca în vârstă de 19 ani cu scor 6-7 (3), 7-5, 7-6, după trei ore și jumătate de joc. Astfel a reușit să se califice în sferturile turneului WTA de la Praga, unde Simona Halep a ajuns deja.

Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, scor 6-2, 6-0, pe poloneza Magdalena Frech, locul 174 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser, şi s-a calificat în semifinale la turneul de la Praga, cu premii de 275.000 de dolari.

„Sunt bucurosă că de la zi la zi joc tot mai bine. Cred că am lovit mai bine azi şi a trebuit să fiu mai agresivă. În semifinale va fi greu, dar sunt aici să lupt şi să dau totul pentru a câştiga”, a declarat Halep, imediat după meci.

Halep nu a avut prea mari probleme sportiva poloneză, reuşind să câştige primul set după 34 de minute, iar al doilea după 24 de minute.

În semifinale, Halep va evolua cu învingătoarea meciului dintre Irina Begu şi spaniola Sara Sorribes Tormo, locul 84 WTA. Premiul pentru accederea în semifinale la Praga este de 8.035 de dolari şi 110 puncte WTA.

Aceasta a jucat cu poloneza Magdalena Frech, în vârstă de 22 de ani și a reușit să se impună în primul set cu 6-2. După primele două meciuri foarte dificile, Simona Halep pare că și-a intrat în mână și joacă foarte bine.

Frech, numărul 174 WTA, a făcut mai multe victime printre românce. Ea le-a învins până acum pe Gabriela Ruse, în primul tur, cu 7-6, 6-3, şi pe Arantxa Rus, cu 6-3, 2-6, 6-4.

Ce a spus Simona Halep despre adversara de astăzi

Irina Bara a fost învinsă tot de ea în calificări cu 2-6, 6-3, 6-1.

”M-am uitat la meciul dinaintea mea, a jucat un meci foarte lung și foarte strâns. Este o jucătoare care luptă foarte mult. Nu cred că lovește foarte puternic, dar nu greșește, ceea ce e complicat”, a declarat Simona Halep pentru Digi Sport despre adversara cu care joacă acum.

Simona Halep a înfrânt-o pe Polona Hercog

Tenismena Simona Halep, care ocupă locul 2 în WTA şi este cap de serie numărul 1, s-a calificat, marţi, 11 august 2020, în turul doi al turneului de categorie WTA Internaţional de la Praga. Românca a ieșit victorioasă în fața Polonei Hercog din Slovenia, care ocupă locul 46 WTA, cu scorul de 6-1, 1-6, 7-6 (7/3).

Sportiva Simona Halep şi-a adjudecat fără emoţii primul set al turneului cu 6-1, însă în setul doi a pierdut şase game-uri la rând. Astfel că acesta a fost adjudecat de slovenă cu 6-1, după nu mai puțin de 39 de minute.

În setul decisiv, Simona Halep a condus cu 3-1, însă a fost egalată la 3. În cele din urmă, fostul număr 1 mondial a a reuşit să se impună cu 7-6 (7/3), deşi a ratat şase mingi de meci.

Meciul a avut o durată de două ore şi 30 de minute.

În turul doi, Halep va evolua cu Barbora Krejcikova (Cehia), locul 118 WTA, care a învins-o în primul tur pe Patricia Maria Ţig.

Premiul pentru turul doi este de 3.150 de dolari şi 30 de puncte.

Acesta a fost primul meci al jucătoarei române după întreruperea circuitului feminin cauzată de pandemia cu virusul Covid-19. Anterior, Halep a evoluat ultima dată la 22 februarie, când a învins-o în finala turneului de la Dubai pe Elena Ribakina din Kazahstan, scor 3-6, 6-3, 7-6 (7/5).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *