Prima pagină » Titlurile zilei » Victorie pentru polițiști, după 11 ani de căutări. Un traficant de droguri care a plasat valută falsă pe piața din Iași a fost prins în Portugalia (Exclusiv)
Victorie pentru polițiști, după 11 ani de căutări. Un traficant de droguri care a plasat valută falsă pe piața din Iași a fost prins în Portugalia (Exclusiv)

Victorie pentru polițiști, după 11 ani de căutări. Un traficant de droguri care a plasat valută falsă pe piața din Iași a fost prins în Portugalia (Exclusiv)

06 aug. 2020, 02:00,
Dragos Savin, în Titlurile zilei

Victorie pentru polițiști, după 11 ani de căutări. Un individ care s-a ocupat de traficul de droguri și de plasarea de monedă falsă pe piață a ajuns în penitenciar, asta după o lungă perioadă în care a stat departe de țară. Bărbatul în vârstă de 39 de ani a fost condamnat la 10 ani de închisoare, iar din anul 2009 polițiștii l-au căutat pentru a-l pedepsi

Victorie pentru polițiști, după 11 ani de căutări. Un bărbat care a făcut trafic de droguri și s-a ocupat de plasarea de valută falsă pe piață a ajuns în penitenciar. Pe data de 3 august, Adrian Adam a ajuns în penitenciar în România, după ce în urmă cu câteva zile acesta a fost depistat de oamenii legii în Portugalia. Acolo ar fi stat ani întregi și a reușit să fie departe de oamenii legii.

Un „cal breaz”: condamnat de judecătorii ieșeni pentru trafic de mercur

Individul în vârstă de 39 de ani a mai fost condamnat în trecut pentru comiterea mai multor infracțiuni. Astfel, pe data de 18 mai 2006, ieșeanul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de trafic de substanțe toxice.

„Pe 6 mai 2005, inculpatul a fost prins de către polițiști, având asupra sa 310 grame de mercur”, au precizat procurorii ieșeni.

În urma incidentului, oamenii legii au declanșat o anchetă, iar, la final, procurorii l-au trimis în judecată pe individ. Acesta a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare, pedeapsă ce a fost menținută de instanța superioară.
În urma condamnării definitive a acestuia, Adrian Adam a fost dat în urmărire națională și internațională.

„Deși din dosarul de fond atașat rezultă că despre persoana condamnată s-ar fi obținut informații că se află în Portugalia, nicio dată concretă nu a putut fi obținută în cauză referitor la locul în care se află condamnatul”, au precizat magistrații ieșeni.

Ieșeanul, pedepsit de magistrați pentru furt calificat

Și aceasta nu a fost singura pedeapsă primită de către individ. Pe data de 15 iunie 2009, acesta a fost condamnat de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași la 4 ani de închisoare, pentru furt calificat. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au afirmat că, pe 5 ianuarie 2006, acesta a comis un furt calificat.
Persoana vătămată a formulat o plângere penală la scurt timp de la incident. Oamenii legii au declanșat o anchetă și au ajuns la ieșean. Acesta a fost cercetat, iar mai apoi anchetatorii l-au trimis în judecată. La final, instanța a dispus condamnarea lui la 4 ani de închisoare, pentru furt calificat. Sentința nu a fost contestată, aceasta rămânând astfel definitivă.

Un deceniu de pușcărie pentru trafic de droguri și punerea în circulație de monedă falsă

Pe 5 iunie 2008, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea individului la nici mai mult, nici mai puțin de 10 ani de temniță. Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au dispus trimiterea acestuia în judecată. Acuzațiile aduse atunci de anchetatori au fost cele de trafic de droguri și punere în circulație de monedă străină falsă.
În urma pedepsei primite, individul a contestat decizia primei instanțe. Însă, pe data de 9 decembrie 2008, magistrații de la Curtea de Apel Iași au respins apelul, iar hotărârea a rămas definitivă.

Ieșeanul a scăpat de una dintre pedepsele primite: s-a prescris condamnarea!

Pe 19 mai 2015, Biroul de Executări Penale al Tribunalului Iași, prin judecătorul delegat, a solicitat să se constate prescrisă executarea pedepsei de 3 ani de închisoare la care a fost condamnat individul în 2006, pentru trafic de substanțe toxice (mercur). Magistrații au constatat că termenul de prescripție al executării pedepsei este de 8 ani și s-a împlinit pe 4 decembrie 2014, fiind calculat de la data de 4 decembrie 2006.

„Instanța admite contestația la executare formulată de judecătorul delegat la Biroul de Executări Penale al Tribunalului Iași. Constată prescrisă executarea pedepsei de 3 ani de închisoare, aplicată condamnatului pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de substanțe toxice. Dispune retragerea mandatului de executare a pedepsei închisorii emis pe 4 decembrie 2006 de Tribunalul Iași”, au afirmat magistrații ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *