Prima pagină » Local » Victorie istorică pentru Politehnica Iași! Emil Săndoi debutează cu dreptul împotriva echipei sale de suflet
Victorie istorică pentru Politehnica Iași! Emil Săndoi debutează cu dreptul împotriva echipei sale de suflet

Victorie istorică pentru Politehnica Iași! Emil Săndoi debutează cu dreptul împotriva echipei sale de suflet

16 sept. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Poli Iași a reușit o victorie istorică împotriva celor de la Universitatea Craiova chiar la primul meci cu Emil Săndoi pe bancă. Meciul s-a desfășurat pe un teren impracticabil din cauza ploii torențiale

Partida a început cu un moment de reculegere pentru Gigi Mulțescu, fost jucător și antrenor. Pe toată durata meciului a plouat considerabil, iar acest lucru a afectat calitatea terenului. Oltenii au răbufnit la final și s-au plâns de starea gazonului, însă degeaba, fiindcă Poli Iași a obținut 3 puncte și a urcat în clasament.

Victorie istorică pentru Poli Iași în fața Universității Craiova

Ieșenii au intrat mult mai concentrați decât adversarii lor în meciul de aseară de pe stadionul „Emil Alexandrescu”. Emil Săndoi a trimis în teren o formație mult mai echilibrată formată din: Fernandez – Todoroski, Guilherme, Samayoa,  Ispas – Bordeianu, Oum Gouet – Valentin Gheorghe, Alin Roman, Ștefanovici – Kamberi.

Kamberi a ratat o ocazie uriașă în minutul 29, însă doar peste un minut tot el a înscris cu un șut puternic în colțul drept al portarului. Partida nu a avut foarte multe faze de poarte din cauza terenului. În repriza a doua oltenii au primit penalty, însă Mitriță a trimis peste poarte de la 11 metri în minutul 59. Cei de la Craiova au atacat în continuare, însă portarul Fernandez a avut câteva intervenții incredibile. Pe final de meci mingea se oprea în bălțile de pe teren, însă în minutul 90 + 10 Tailson a înscris pentru 2 la 0. În ciuda vremii, pe stadion au fost peste 3.000 de suporteri care au încurajat echipa. Jucătorii au spălat rușine după meciul de la Sibiu.

„Vreau să-i felicit pe băieți pentru sacrificul de care au dat dovadă astăzi, pe un teren destul de greu. Cred că a fost o primă repriză în care noi am avut ocazii foarte clare, am reușit să și marcăm, dar mai puteam să înscriem. În repriza a doua condițiile terenului au fost dificile. Todoroski a acuzat niște probleme medicale la pauza meciului, dar a precizat că poate continua, însă el nu a mai reușit să joace și ne-am dezechilibrat. Am fost inspirați pentru că am blocat în suprafața de pedeapsă câteva mingi care puteau să scuture plasa. Cred că a fost un moment cheie și la penaltiul ratat de Mitriță”, a spus Emil Săndoi după meci.”, a spus Emil Săndoi imediat după meci.

Emil Săndoi a făcut diferența

Emil Săndoi a reușit să redreseze echipa din punct de vedere defensiv, cel puțin la această partidă. Chiar dacă și craiovenii au avut ocaziile lor, poarta gazdelor a rămas intactă până la final. Schimbările efectuate în primul 11 au adus un echilibru la mijlocul terenului. Totuși, acest meci a fost unul mai multe de luptă, rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile pe viitor.

„Cred că fiecare antrenor își dorește să lege rezultate pozitive, după ultimul fluier mă gândesc deja la următoarea partidă. Mai puțin contează această victorie pentru staff, noi suntem obișnuiți cu momente pozitive sau negative, dar este foarte importantă pentru băieți. Cred că din punct de vedere defensiv, în prima repriză, au făcut un joc fără greșeală. Această victorie trebuie să ne dea și echilibrul de care vorbea înainte de meci”, a mai spus Emil Săndoi.

Poli Iași a reușit o victorie istorică în Copou, însă acum antrenorul deja se gândește la următoarea partidă, în deplasare la UTA Arad.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *