Prima pagină » National » Victor Rebengiuc a avut COVID-19 fără simptome: „Nu ştiu cum s-a putut întâmpla chestia asta”

Victor Rebengiuc a avut COVID-19 fără simptome: „Nu ştiu cum s-a putut întâmpla chestia asta”

29 nov. 2020, 18:15,
Bianca Rebegea în National

Victor Rebengiuc a declarat că a avut COVID-19, dar fără a avea simptome. Actorul, în vârstă de 87 de ani, a spus că trecut ușor prin boală, a stat în casă și a urmat un tratament, care i-a fost prescris. El nu știe de unde a contractat virusul, pentru că este adeptul respectării cu strictețe a măsurilor de protecție.

„Nu am avut manifestări ale bolii, am stat două săptămâni cuminte, în casă, închis şi am urmat un tratament care mi-a fost prescris şi gata”, a povestit Victor Rebengiuc duminică după amiază, într-o intervenţie la Digi 24.

„Nu ştiu cum s-a putut întâmpla chestia asta”, a menționat actorul, spunând că a purtat mască, fiindcă nu simte nicio dificultate. Mai mult, el a respectat normele de combatere a răspândirii virusului.

Victor Rebengiuc a fost întrebat care este lecția pe care a învățat-o, în urma acestei experiențe: „Să mai stau pe acasă, să nu plec în lume, în pieţe aglomerate şi metrouri”.

În luna mai, actorul a declarat pentru  News.ro că pandemia și carantina nu reprezintă o problemă, fiindcă are „altele pe cap”.

„Nu reprezintă o problemă această perioadă. Am altele pe cap. Mai citesc, mai fac câte o chestie nouă, nu stau spânzurat în casă. Mai merg la policlinică. Nu sunt impacientat de perioada asta de stare urgenţă. Nu mă supăr că stau în casă. Îmi place”, a declarat el pentru News.ro. „Fiecare îşi petrece timpul cum poate şi cu ce îl interesează”, adăuga el.

Cine este Victor Rebengiuc

Victor George Rebengiuc s-a născut la 10 februarie 1933, în București. Este un actor român de film, teatru, radio, televiziune și voce, aducând o contribuție importantă dezvoltarea teatrului și cinematografiei din România. Mai mult, el este și un activist al societății civile.

Debutul în lumea cinematografiei a lui Rebengiuc a fost în anul 1956, în filmul „Mândrie”, continuând apoi cu mai multe roluri minore: în „Furtuna” din 1960, adaptată de Andrei Blaier după o lucrare a lui Titus Popovici, „Poveste sentimentală” a lui Iulian Mihu (după Horia Lovinescu) și „Darclée”, povestea biografică a cântăreței de operă Hariclea Darclée.

În anul 1965, Victor Rebengiuc  îl interpretează pe Apostol Bologa, personajul principal din „Pădurea spânzuraților” ( adaptare după romanul omonim a lui Liviu Rebreanu).

S-a căsătorit în anul 1965 cu actrița Mariana Mihuț. Împreună au un fiu, Tudor, născut în 1975. Acesta a ajuns un arhitect celebru.

Fiind un actor talentat, Victor Rebengiuc este cunoscut drept unul dintre principalii actori ai generației sale. De-a lungul timpului a fost lăudat pentru tehnica sa, dar și pentru abilitățile sale incredibile.

Filosoful Andrei Pleșu a scris despre el următoarele:

„Victor Rebengiuc poate juca strălucit orice rol, pentru că nu joacă niciodată rolul „artistului”. Singurul „semnal” al angajării sale specifice e, poate, cristalinitatea inconfundabilă a rostirii, dicția tranșantă, atenția înnăscută față de limpezimea emisiei vocale și a mesajului. Și nu e vorba de afectarea obișnuită a scenei, de grija pedantă, artificială, pentru efectul sonor, pentru impostația virilă a vocii. E vorba de respectul pentru text, pentru interlocutor și pentru limbă.

Talentul lui Victor Rebengiuc decurge, înainte de toate, dintr-un anumit cult pentru adevăr […] și dintr-o rarisimă înzestrare pentru firesc.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`