Prima pagină » National » Victor Ponta îl ironizează pe Klaus Iohannis

Victor Ponta îl ironizează pe Klaus Iohannis

26 apr. 2022, 10:41, 2 ,
în National

Victor Ponta îl ironizează pe Klaus Iohannis pe tema subiectelor pe care le are președintele României. Fostul lider al Pro România consideră că președintele nu a avut subiecte importante în discuțiile pe care le-a purtat cu Joe Biden.

Joe Biden a avut mai multe conversații cu Klaus Iohannis de la izbucnirea războiului din Ucraina. Joe Biden a vorbit la telefon cu președintele României şi a discutat despre situația din regiune. În precedanta discuție dintre cei doi oficiali, Klaus Iohannis i-a cerut lui Joe Biden să sporească prezența NATO pe teritoriul României. În comunicatul de presă s-a vorbit despre întâlnirea de pe data de 19 aprile în contextul unei ședințe a NATO.

Victor Ponta îl ironizează pe Klaus Iohannis pe subiectul discuțiilor cu Joe Biden

Victor Ponta a avut o intervenție la un post de televiziune în care l-a ironizat pe Klaus Iohannis. Fostul contracandidat la alegerile prezidențiale a afirmat faptul că președintele României nu tratează serios problemele cu care se confruntă țara. În acest context, acesta consideră că mai degrabă cei doi preşedinţi au avut discuții amicale, despre golf sau schi:

„Doi ani să vorbim despre COVID?! Acum vorbim numai despre război. Oamenii își văd de treaba lor, sunt în vacanțe, își trimit copiii la școală. Vorbim despre război, dar nu vorbim despre lucrurile grele la care nu sunt soluții – economie, firmele românești, ne împrumutăm și nu producem nimic.

Domnul Iohannis dă un comunicat în care spune că a vorbit cu Joe Biden. Ce a vorbit? Despre golf, despre schi?! Dacă ai vorbit, nu înseamnă că ai vorbit ceva”, a punctat Ponta, la România TV.

Victor Ponta a făcut aluzie la faptul că președintele Klaus Iohannis este un împătimit al schiului dar și la unele declarații mai vechi. Prezent la inaugurarea unui teren de golf, Iohannis transmitea că sportul american ar trebui practicat de cât mai mulţi români. Asta în condiţiile în care golful este considerat un sport scump, care necesită investiții mari.

Victor Ponta, scandaluri peste scandaluri

Nu sunt primele declarații ironice făcute de fostul premier al României. Victor Ponta a lansat numeroase atacuri mai ales la fostul președinte Traian Băsescu. În perioada în care acesta era premier, iar Băsescu președinte, a existat un adevărat război mediatic între cei doi. Pe o parte, Victor Ponta făcea aluzii la adresa președintelui care îl numea ”dottore”, în contextul în care exista în spaţiul public o întreagă anchetă asupra plagiatului făcut de Ponta. Ani mai târziu, în 2020 Înalta Curte a respins contestația lui Ponta și a păstrat verdictul de plagiat al tezei de doctorat.

Totuși, Victor Ponta a fost premier şi în mandatul lui Klaus Iohannis de la Cotroceni. La acel moment, tragedia din Colectiv a iscat proteste în masă și a dus la prezentarea demisiei liderului PSD de la acea vreme.

Victor Ponta la ironizat pe Klaus Iohannis şi în campania electorală la prezidențiale, atunci când a existat o întreagă campanie împotriva social democratului. La acea vreme, analiștii politici au constatat că o multitudine de români au votat cu Klaus Iohannis pentru a vota împotriva fostului premier.

Comentarii
  • De data asta a punctat bine Victor Ponta…Iohannis e trecut si pacat ca noi roamnii am suferit 6 ani din cauza lui…

  • ptr licuriciul de deasupra

    uai dan da cu Zdrancila analfabeta nu sufereai sau esti si tu dupa chipul si asemanarea ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *