Victor Ponta, candidat independent la alegerile prezidențiale vorbește despre Spitalul Regional Iași. Acesta sublinează faptul că în contextul în care era prim-ministru a semnat cu UE finanțarea spitalelor regionale, în 2014, care trebuiau să fie gata în 2018. Suntem în 2025 și cel mai avansat proiect de spital este la Iași unde în aceste momente există doar o gaură imensă.
În ceea ce privește atragerea de Fonduri Europene, Victor Ponta a dezvăluit recent faptul că Guvernul PSD-PNL-UDMR susținut de USR în Parlamentul României, este campion la incompetență pentru că am atras doar 1,8% din bani.
Victor Ponta despre Spitalul Regional Iași: ” Am semnat în 2014, iar în 2025 e o mare groapă!
Victor Ponta a criticat în termeni duri perioada de zece ani în care România a fost condusă de Klaus Iohannis, sugerând că aceasta a fost un deceniu irosit pentru dezvoltarea reală a țării. Într-un discurs încărcat de frustrare, fostul premier a amintit că în anul 2014, în timpul guvernării sale, România a semnat cu Uniunea Europeană angajamentul de a construi trei spitale regionale – la Iași, Craiova și Cluj – proiecte care ar fi trebuit finalizate până în 2018.
La un deceniu distanță, în 2025, situația este de-a dreptul ridicolă: „cel mai avansat” proiect se reduce la o simplă groapă. În celelalte două locații, spune Ponta, lucrurile nici măcar nu au ajuns la acest stadiu primitiv. Cu ironie amară, a invitat presa să meargă pe teren să filmeze „gaura” din Iași – dovada eșecului guvernărilor care s-au succedat după el.
„Nu știu dacă ați auzit bine prima dată, dar vă repet: în 2014 am semnat pentru aceste spitale regionale. Acum suntem în 2025 și nu avem decât niște cratere”, a spus Ponta, acuzând lipsa de voință, de viziune și de responsabilitate a celor care au condus țara după el.
În final, fostul premier a făcut o promisiune fermă: dacă va reveni în poziția de decizie, se angajează ca în următorul mandat să ducă la bun sfârșit construirea celor trei spitale regionale, subliniind că România trebuie, în sfârșit, „pusă pe primul loc”, nu lăsată la coada Europei în materie de infrastructură medicală.
Probleme la Spitalul Regional Iași! Contestația depusă de grupul turc CCN a fost admisă
Românii așteaptă de peste un deceniu spitale moderne, iar în schimb primesc, iar și iar, doar explicații și promisiuni amânate. Cel mai recent exemplu vine de la Spitalul Regional de Urgență din Iași, un proiect vital pentru întreaga zonă a Moldovei, care a fost din nou blocat din cauza unei contestații depuse în ultimul moment de un grup de firme din Turcia, CCN. Aceștia au reclamat că oferta lor a fost respinsă pe criterii discutabile, ceea ce a dus la suspendarea lucrărilor până la o nouă decizie.
Deși autoritățile susțin că această contestație nu ar trebui să afecteze semnificativ termenul de începere al lucrărilor, realitatea este că românii au auzit acest tip de justificare de prea multe ori. Practic, orice avans în teren este frânat de birocrație, lipsă de viziune și o incompetență administrativă cronică.
Valoarea proiectului pentru SRU Iași a fost estimată la aproape 1,82 miliarde de lei, iar licitația a fost câștigată de firma Bog’Art, cu o ofertă de 1,78 miliarde. Însă CCN, care a venit cu o propunere chiar mai ieftină – 1,7 miliarde – a acuzat respingerea ofertei lor pe criterii arbitrare, cum ar fi „neconformități” neclare și un preț considerat suspect de scăzut.
Pe fond, ceea ce vedem aici este un nou capitol dintr-un eșec administrativ prelungit, în care statul român se dovedește incapabil să implementeze un proiect esențial pentru sănătatea publică. În loc să construiască spitale, guvernul construiește blocaje. În loc să ofere soluții, oferă tergiversări.
Românii s-au săturat de explicații tehnice, licitații anulate, contestații și promisiuni reluate din patru în patru ani. Ei au nevoie de spitale funcționale, nu de gropi păzite de pancarte. După 11 ani de la semnarea angajamentului cu Uniunea Europeană pentru cele trei spitale regionale – la Iași, Craiova și Cluj – tot ce avem sunt șantiere abandonate, gropi goale și hârtii parafate între instituții.
Guvernul Ciolacu este cel mai incompetent guvern de după revoluție.
Nu te mai luada degeaba, ca nici tu nu esti mai bun decat astia.
Si tu esti PSD-ist, doar ai fost presedintele lor si asta spune totul.
Tot incerci sa te da-i suveranist dar nu tine, oamenii nu uita cine ai fost.
Cei 10 ani cu Iohannis au fost 10 ani de stagnare. Desigur, industria de prostire a prezentat stagnarea ca fiind stabilitate.
Ce bou ești. PeSeDeaua ta a fost la putere
Ia niste lecitina, ca ai nevoie. Iohannis a vrut si a
avut „guvernul meu”.
Daca era Pontacu’ la guvernare, nici groapa nu reuseau s-o sape.
Din categoria #ABERAȚIILOR electorale ale organizatorilor acestor alegeri!
➡ La televiziunea și radiodifuziunea română (#TVR; #Radio_România_Actualități) candidații la președinție participă GRATIS și sunt moderați PROFESIONAL. La aceste dezbateri sunt adesea trimiși reprezentanți ai candidaților, de parcă „reprezentanții” candidează…
➡ La #televiziunile_private candidații la președinție participă pe #BANI 💰💰💰 mulți, foarte mulți, de ordinul sutelor de mii de euro/emisiune, unde sunt „moderați” după un TO DO LIST al candidatului. Aici merg candidații înșiși deoarece la aceste dezbateri se pot realiza tot felul de aranjamente/scenarii, astfel încât candidatul să dea cât mai bine.
Înțelegeți cum se manipulează DISCRET, dar PE MULȚI BANI, electoratul? Culmea, banii fiind ai contribuabilului român, întrucât cei care merg la PRIVAT (sau „privată” 🙃) sunt candidații formațiunilor politice parlamentare care primesc finanțare de la statul român, considerați „principali” de mass-media sau sondajele și acestea tot…. „private”.
#STOP_FINANȚARE_Partide_DinBaniiSTATULUI
Un #VOT_corect_INFORMAT este un #VOT_pentru_ROMÂNIA! 🇷🇴🇷🇴🇷🇴