Prima pagină » Actualitate » Victor Negrescu (PSD) propunea ieftinirea prezervativelor. Tatăl viitorului Comisar European, comunist angajat la Institut de Economie Mondială

Victor Negrescu (PSD) propunea ieftinirea prezervativelor. Tatăl viitorului Comisar European, comunist angajat la Institut de Economie Mondială

23 aug. 2024, 14:10,
în Actualitate

Victor Negrescu de la PSD s-a făcut remarcat în urmă cu mai mulți ani după ce propusese ieftinirea prezervativelor. Viitorul Comisar European din partea PSD are o familie care a lucrat pe poziții extrem de interesante înainte de 89, inclusiv la Institutul de Economie Mondială.

Victor Negrescu este propunerea oficială a PSD/Guvernul României condus de Marcel Ciolacu pentru funcția de Comisar European. Interesant este faptul că atât tatăl cât și fiul vicepreședintelui social democrat au avut funcții importante în perioada comunismului.

Victor Negrescu (PSD) propunea ieftinirea prezervativelor

În 2008, Victor Negrescu a captat atenția presei prin propunerea sa de a reduce TVA-ul pentru prezervative, argumentând că aceasta ar reflecta „viața din ce în ce mai activă a cetățenilor și aspectele medicale implicate“.

În acea perioadă, Negrescu a organizat o prezentare electorală într-o cafenea din București, unde a distribuit prezervative inscripționate cu sigla PSD, numele său și sectorul pentru care candidă.

Totuși, unele surse sugerează că ascensiunea profesională a lui Victor Negrescu ar fi fost influențată de tatăl său, Ion Negrescu, diplomat care din 1997 a fost parte a echipei ambasadei din Bruxelles.

Interesant este faptul că o investigație Hotnews din 2015 arăta că ”Dragoş Negrescu” are o carieră aproape identică cu Ion Negrescu. Inițial, Victor Negrescu negase faptul că Dragoș Negrescu este una și aceeași persoană cu Ion Negrescu. Totuși, sursele celor de la Hotnews din Ministerul de Externe și PSD au confirmat că e una și aceeași persoană.

Cine ar fi tatăl lui Victor Negrescu? A condus divizia de privatizare a României

Ion Negrescu a relatat într-un interviu despre parcursul său profesional și despre familia sa. Conform declarațiilor sale, înainte de a se muta în Belgia, a avut o carieră notabilă în România. Înainte de decembrie 1989, a lucrat la Ministerul Metalurgiei din București și la Institutul de Economie Mondială, două poziții de prestigiu extrem de dificil de obținut.

Negrescu a reușit să obțină un loc de muncă la Delegația Comisiei Europene în România, unde a activat până în 1998. După aceea, a ocupat pentru o scurtă perioadă o funcție la Fondul Proprietății de Stat, conducând divizia de privatizare pe piața de capital. După această experiență, s-a întors la Delegație. În 2000, a devenit subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, responsabil cu problemele europene. Atunci când Petre Roman, fost prim-ministru, a devenit ministru de externe și Ministerul Integrării Europene a fost absorbit de Ministerul Afacerilor Externe, Negrescu a fost parte din acest proces timp de patru luni. Ulterior, a revenit la Delegație și a rămas acolo până la aderarea României la Uniunea Europeană în 2007. După aceea, a lucrat la banca centrală.

O relatare din Income Magazin, o publicație asociată cu Dan Voiculescu, confirmă traseul său, menționând că în 1997, familia să s-a mutat la Bruxelles datorită carierei diplomatice a tatălui său. Articolul respectiv a fost șters între timp.

De asemenea, Ion Negrescu a menționat că bunicul său a avut o funcție importantă în perioada comunistă. Tatăl său a fost director general al unei companii de comerț exterior cu metale, iar în Uniunea Sovietică, omologul său a fost Iuri Brejnev, pe care Negrescu l-a cunoscut în copilărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
23 august 2024
23 august 2024