Prima pagină » Actualitate » Victor Ciutacu, reacție dură la adresa lui Valeriu Gheorghiță: „Chiar nu se găsește unul să-l dea afară pe nătărăul ăla rujat și pensat?“

Victor Ciutacu, reacție dură la adresa lui Valeriu Gheorghiță: „Chiar nu se găsește unul să-l dea afară pe nătărăul ăla rujat și pensat?“

16 ian. 2021, 16:19,
Ala Iachim în Actualitate

Jurnalistul Victor Ciutacu a avut o reacție extreme de dură la adresa lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVId-19 în România.

Victor Ciutacu a reacționat după ce platforma de înscriere pentru vaccinare a picat și în București nu mai există locuri libere pentru cei care doresc să se imunizeze.

Jurnalistul crede că Valeriu Gheorghiță, medicul responsabil de campanie, trebuie să fie demis cu celeritate.

„Chiar nu se găsește unul să-l dea afară pe nătărăul ăla rujat și pensat care răspunde la porecla de Gheorghiță-vaccin? Înțeleg că e musai nevoie de un țap ipășitor și că generalul de pluș Ciucă a găsit în piață neghiobul perfect, dar zău că a venit momentul sacrificiului ritualic. Trimiteți omul la cosmetică și scutiți-l de chin, se zvârcolește degeaba”, a scris Victor Ciutacu pe pagina sa de Facebook.

Centrele din Capitală au rămas fără locuri

Bucureștiul a rămas fără locuri pentru vaccinarea anti-COVID-19, iar  Valeriu Gheorghiţă a anunțat că limita este de 600.000 de locuri în toată țara, pentru următoarele 20 de zile.

Valeriu Gheorghiţă a declarat că ritmul trebuie adaptat la numărul dozelor de vaccin disponibile, după ce jurnaliștii au sunat la un call center de unde au aflat că locurile în Capitală au fost epuizate.

Coordonatorul campaniei de vacinare a vorbit și despre situația în care bucureștenii vor vrea să se programeze peste patru săptămâni. Astfel, el a precizat că nu există această posibilitate, deoarece vaccinul ar putea avea întârzieri, în ceea ce privește sosirea în țară, fapt ce ar putea genera nemulțumiri.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, există o limită de 600.000 de locuri pentru următoarele 20 de zile, la nivel național.

„Trebuie să păstrăm acest echilibru. În funcție de doze, extindem centrele și sloturile”, a adăugat coordonatorul strategiei naţionale de vaccinare.

Vlad Voiculescu: „Am evaluat greșit etapa a doua de vaccinare!“

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, își recunoaște incompetența. Vlad Voiculescu a scris pe pagina sa de Facebook că a evaluat parțial greșit platforma pentru înscriere la vaccinare. „Mai este mult de muncă“, a spus ministrul, după ce numeroși oameni au așteptat ore sau nu s-au putut înscrie.

Vlad Voiculescu a recunoscut că platforma pentru înscriere la vaccinare nu funcționează bine. Mesajul a apărut pe rețeaua de socializare pe parcursul nopții după ce ministrul anunțase tot pe Facebook că a reușit să-și înscrie părinții.

„Tocmai mi-am programat părinții pentru vaccinare. Platforma a funcționat bine. E intuitivă. Vor mai fi disfuncționalități? Probabil că da. Nu voi veni niciodată în fața voastră să vă spun că totul este perfect atunci când nu este. STS lucrează încontinuu pentru a rezolva probleme și pentru a îmbunătăți platforma”, a scris Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Vlad Voiculescu: „Pentru alții înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur și simplu imposibil“

Ulterior, numeroși oameni s-au plâns că platforma nu funcționează, iar ministrul Sănătății a revenit cu un mesaj, recunoscând că a evaluat greșit situația.

„UPDATE: se pare că am evaluat parțial greșit. Am citit câteva sute de comentarii și reacții, am vorbit cu cunoscuți și am încercat să îi ajut pe câțiva cu înscrierea. Dacă pentru mine (și probabil pt. o parte dintre cei cca. 190.000 de oameni care s-au programat cu succes) a fost o chestiune de minute, pentru alții înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur și simplu imposibil. Mai e mult de muncă. Mâine voi lua legătura cu cei de la STS și CNCAV să văd cum îi putem ajuta. O parte dintre comentariile de aici vor fi transmise de asemenea”, a precizat Vlad Voiculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *