Prima pagină » Titlurile zilei » Victor-Andrei Bordeanu, omul de bază a Alinei Belu, ia și pensie, și salariu! Șeful SVSU de la Spitalul „Sf. Maria” a fost angajat ISU Iași

Victor-Andrei Bordeanu, omul de bază a Alinei Belu, ia și pensie, și salariu! Șeful SVSU de la Spitalul „Sf. Maria” a fost angajat ISU Iași

05 oct. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Victor-Andrei Bordeanu, omul de bază a Alinei Belu, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, încasează și pensie, dar și salariu. Astfel, în anul 2023, șeful Serviciului Voluntar Situații de Urgență (SVSU) a obținut venituri în valoare de 153.526 de lei.

Victor-Andrei Bordeanu ia și pensie, și salariu

Victor-Andrei Bordeanu ocupă în prezent funcția de șef Serviciu Voluntar Situații de Urgență (SVSU) al Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași. Bărbatul a fost în trecut subofițer operativ principal în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” a Județului Iași, iar după trecerea în rezervă, s-a angajat în cadrul unității medicale. Astfel, Victor-Andrei Bordeanu a încasat în anul 2023 salarii în valoare de 81.086 de lei pentru activitatea desfășurată în cadrul unității medicale. Victor-Andrei Bordeanu a mai încasat 2.000 de lei de la Transoil Motors. Pe lângă veniturile obținute din salarii, șeful Serviciului Voluntar Situații de Urgență de la Spitalul „Sf. Maria” Iași a mai câștigat 70.440 de lei din pensii. Oana-Gabriela Bordeanu, soția lui Victor-Andrei Bordeanu, este angajată a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, iar anul trecut a obținut venituri în valoare de 44.783 de lei.

Soții Bordeanu au doi copii minori, fiecare obținând alocații în valoare de 3.074 de lei. În ceea ce privește averea, Victor-Andrei Bordeanu și Oana-Gabriela Bordeanu dețin un teren intravilan de 13,82 metri pătrați. Acesta a fost cumpărat în anul 2005. În același an, soții Bordeanu au cumpărat și un apartament cu o suprafață de 48,19 metri pătrați. Aceștia mai dețin și două autoturisme marca Renault, unul fabricat în anul 2007, iar celălalt, în 2019. Cât privește activele financiare, în declarația lui Victor-Andrei Bordeanu apare un cont curent în valoare de 70.000 de lei. În declarația șefului Serviciului Voluntar Situații de Urgență de la Spitalul de Copii nu apar cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subvenţionate faţă de valoarea de piaţă, din partea unor persoane, organizaţii, societăţi comerciale, regii autonome, companii/societăţi naţionale sau instituţii publice româneşti sau străine, inclusiv burse, credite, garanţii, decontări de cheltuieli, altele decât cele ale angajatorului, a căror valoare individuală depăşeşte 500 de euro. Reporterii BZI au prezentat și ce averi au șefii de la Spitalul de Copii Iași.

Victor-Andrei Bordeanu, omul de bază a Alinei Belu, nu se abate de la ordinele managerului

Reporterii BZI au aflat pe surse că Victor-Andrei Bordeanu este omul de bază a Alinei Belu, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, și prestează pentru aceasta tot felul de servicii care depășesc atribuțiile sale de serviciu. Acest lucru a fost observat și de reporterii BZI, care au fost prezenți luni, 30 septembrie 2024, în curtea unității medicale, când SC Maxigel SRL a venit să ridice utilajele de bucătărie pentru că spitalul nu a achitat contravaloarea lor.

Victor-Andrei Bordeanu a încercat cu orice preț să-i convingă pe reporteri să părăsească curtea unității medicale, precizând că nu pot avea acces fără acordul managerului. Șeful Serviciului Voluntar Situații de Urgență și-a dorit ca în presă să nu apară imagini cu camioanele în care erau încărcate echipamentele de bucătărie, pentru ca nimeni să nu afle că Alina Belu, managerul de la Spitalul „Sf. Maria” Iași, a renunțat la o bucătărie modernă în favoarea unei firme de catering. Victor-Andrei Bordeanu, omul de bază a Alinei Belu, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, încasează și pensie, dar și salariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`