Prima pagină » Local » Victima din incendiul din Dacia a decedat la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași! Medicii au încercat timp de aproape două săptămâni să o salveze

Victima din incendiul din Dacia a decedat la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași! Medicii au încercat timp de aproape două săptămâni să o salveze

23 apr. 2021, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

Veste tristă, dată de medicii de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. O femeie care a fost salvată dintr-un incendiu care a cuprins un apartament din Iași a decedat după ce timp de două săptămâni a fost intubată. Deși nu a suferit arsuri, intoxicația cu fum a fost suficient de puternică, iar organismul a cedat

Ieșeanca găsită în stop cardio-respirator în incendiul din Dacia a decedat ieri, 22 aprilie 2021. În vârstă de 76 de ani, aceasta a fost intoxicată cu fum. I-au fost aplicate manevre de resuscitare timp de zeci de minute. Pompierii au intervenit pe data de 12 aprilie 2021 de urgență pentru a salva o persoană blocată în cameră, care era imobilizată la pat. Acesteia i s-au aplicat măsurile de prim-ajutor. Persoana a fost transportată la spital. Incendiul a izbucnit la etajul trei dintr-un apartament din zona stației Bicaz, de pe bulevardul Dacia. De asemenea, o altă femeie, de 70 de ani, a fost găsită atunci cu atac de panică și a fost preluată de echipajul medical.

„Femeia din incendiu a decedat după ce am ținut-o în viață timp de două săptămâni. A fost resuscitată după o intoxicație cu fum, având insuficiență respiratorie acută și astăzi (22 aprilie 2021) a decedat. A fost intubată, dar nu și-a revenit nicio clipă”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa Unității de Primiri Urgențe SMURD Iași.

Ieșeanca a fost salvată de pompieri, fiind blocată în apartament

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean (ISU) Iași a intervenit cu o autoutilitară de stingere cu apă și spumă, o autoutilitară TA și un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă cu 9 subofițeri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la o lumânare nesupravegheată. În urma incendiului a ars apartamentul în proporție de 50 la sută, sufrageria și bucătăria. S-au degradat elementele de mobilă și tâmplărie, tencuiala și a fost afectat apartamentul de la etajul 2.

„Incendiul din cartierul Dacia a necesitat intervenția echipajelor de la ISU și a echipajelor medicale. Au fost două paciente implicate, una găsită în stop cardio-respirator, secundar intoxicației cu fum. A fost resuscitată, s-a reluat circulația spontană. A fost intubată, ventilată și oxigenată cu ventilație cu 100 la sută oxigen. A fost adusă la UPU, de la Spitalul „Sf. Spiridon”, cu un pronostic însă rezervat, pentru că un stop din intoxicație este un stop greu de resuscitat. Cea de-a doua pacientă, în vârstă de 70 de ani, a avut un atac de panică, dar stabilă, conștientă, care după evaluare nu a necesitat internare”, a mai transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Două incendii mari au izbucnit în aceeași zi

Luni, 12 aprilie 2021, au izbucnit două incendii puternice care au provocat pagube materiale semnificative, la care au intervenit zeci de subofițeri cu mai multe autospeciale de intervenție. Unul dintre ele fiind cel din Dacia, iar cel de-al doilea a fost în zona cartierului rezidențial Green Park. Potrivit declarației reprezentanților ISU Iași, în data de 12 aprilie 2021, Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Iași au intervenit de urgență în municipiul Iași, pe strada Fântânilor, în zona Tătărași, la cartierul rezidențial Green Park, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la nivelul balconului al unui apartament aflat la etajul 8 al unui bloc de locuințe colective.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, ci doar pagube materiale. Au ars toate materialele combustibile aflate în balcon, tâmplărie PVC și ușa de acces la balcon, instalația electrică. S-au degradat elementele de mobilier din living și dormitor, aparatele electrocasnice (TV, sistem audio, cuptor microunde, frigidere și hota bucătarie), zugrăveala de pe fațada exterioară pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați și cea de la baie pe o suprafață aproximativă de 20 de metri pătrați. La 10 apartamente au fost degradate balcoanele și materialele combustibile aflate la nivelul acestora. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`