Prima pagină » Local » Viceprimarul Cezar Baciu rămâne pe funcție după ce s-a încercat excluderea sa din USR
Viceprimarul Cezar Baciu rămâne pe funcție după ce s-a încercat excluderea sa din USR

Viceprimarul Cezar Baciu rămâne pe funcție după ce s-a încercat excluderea sa din USR

18 ian. 2023, 15:19, 9 ,
în Local

La Tribunalul Iași este iar proces, prin care viceprimarul Cezar Baciu încearcă să anuleze actul privind excluderea lui din partid. Mâine, 19 ianuarie, este programat un alt termen de judecată.

Cezar Baciu dă în judecată Comisia Națională de Artitraj a USR, USR PLUS – Filiala Județeană Iași și USR PLUS – Filiala Locală Iași.

„În temeiul dispoziției art 413 alin 1 pct 1 cod procedură civilă suspendă judecata prezentei cauze până la soluţionarea definitivă a dosarului înregistrat sub nr 2205/99/2002, aflat în prezent pe rolul Tribunalului Iaşi.

Cu recurs pe toată durata suspendării, eventuala cale de atac urmând a fi înregistrată la Curtea de Apel Iaşi. Pronunţată astăzi, 18.01.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, este precizat în decizia instanței.

Amintim că Cezar Baciu este consilierul local USR PLUS din Iaşi cu ajutorul căruia s-a trecut bugetul local în anul 2021, și s-a încercat scoaterea sa din partid de către ceilalți membri ai partidului. Cezar Baciu a contestat însă decizia, iar până la o hotărâre definitivă a instanței, rămâne în funcție.

Cezar Baciu este așadar acuzat de colegii de partid că a trădat în timpul votului pentru bugetul Iaşiului, şi consilierul PNL Daniel Juravle sunt preferaţi pentru ocuparea celor două funcţii.

Reamintim că proiectul de buget al municipiului Iaşi a fost aprobat, la jumătatea lunii mai 2021, în cadrul şedinţei Consiliului Local, după a treia încercare, cu 14 voturi “pentru” şi două abţineri, din care 11 voturi au venit de la consilierii PNL, 2 de la PMP şi unul de la Cezar Baciu, consilier USR PLUS, care a decis să nu respecte directiva de abţinere de la vot trasată de partidul din care face parte.

Ulterior, USR PLUS a declanşat procedurile de excludere a lui Cezar Baciu din partid, existând chiar o decizie în acest sens a conducerii USR PLUS. Dar, deoarece Baciu a atacat decizia în instanţă, el rămâne membru USR PLUS până în momentul emiterii unei hotărâri definitive în Justiţie.

Comentarii
  • Ori cu Baciu, ori fara, ori cu 10 de-al de Baciu ori fara, USR e tot de rahat…

  • Și Chirică tot un infractor este!!

  • E ok! Justitia te face membru de partid!

  • Mai Onuț, nu l mai ajuta pe Chirică! Nu e deloc băiatul bun de care crezi tu…

  • Miroase a bulau și pt acest mister ciorapel,,,, îl mai lasă să se i foaie în pene, sa mai mănânce câteva shaorma de moca, și,,, mai spre toamna iarna, când se vor face listelele pt 2024 îl ia și pe el la pachet cu mulți alții în frunte cu Mihăiță fermecatorul

  • Voi,stiti ce a facut azi Cosette Chichirau in consiliu local asta inseamna ca ea a vinat si vineaza fotoliul de primar al lui Mihai Chirica si incearca sa ii insulte pe toti aceia care nu sint de acord cu ideile ei ce a facut ea pentru ieseni din postura de parlamentar din partea USR? Nimic asa ca daca bugetul Iasiului, va fi votat iar ei si ONG-urile apartinind de ei vor ataca in instahnta vanularea bugetului Iasiului atunci iesenii sa se indrep[te impotriva USR si a lui Cosette Chichirau si sa le plateasca ei salariile la vatmani si soferi si sa le plateasca ei salariile la profesori in gradinite crese etc,au mai incercat si acelasi lucru si acum un an dar nu le-a mers USR a sabotat si ii saboteaza pe ieseni la o adica sa spun asa ca daca bugetul Iasiului va fi declarat nul nu Chirica va suferi ci peste 350000 de locuitori cit are Iasiul imaginati-va un transport in comun paralizat fara lumina fara energie electrica din cauza lui Cosette Chichirau si a USR iar iesenii la viitoarele alegeri locale nu vor vota cu USR fiind un partid neomarxist si nici cu PSD sa dovedit ca cele mai mari tunuri de a lungul timpului ei le-au dat indiferent ca se numeau PDSR voi stiti ca Maricel Popa fostul presedinte al CJ imediat dupa lovitura de stat din 22 decembrie 1989 a luat pe nimic fosta uzina Tehnoton a bagat-o in insolventa la fel si fosta uzina metalurgica care a fost vinduta pe nimic actionarului ceh Frantisek Priplata si Zdenek Zemek si au adus-o in insolventa iar liderul sindical Virgil Sahleanu a fost ucis miseleste in scara blocului une locuia in numele lor.

  • Ce a făcut Chichirau pt Iași ..un proiect lansat de ea ..NIIMIC…are 2 mandate ..ce au făcut ceilalți parlamentari ieșeni pt Iași ..nimic…toți sunt unul și unul niste oportuniști…blatiști…la mica ciupeala …salarii babane de la parlament …și nimic pentru noi. In rest e can-can pt imagine .

  • Razvan Tincu

    Deci efectiv îți vine sa faci pe tine de ras cu ăștia de la USR :)))) le-a tras-o Juravle acum 2 ani și Baciu o sa rămână pe funcție pana la final fără probleme. Atenție la intelegerea Havarneanu-Juravle. Acești doi lupi tineri dacă se vor înțelege o sa vedeți ca le scot fumurile din cap unor indivizi fumați pentru politica de la Iasi. Juravle tace și face si e recunoscut ca fiind mai apropiat de USR, Havarneanu controlează partidul USR și împreuna pot face jocurile in 2024. Cozet este disperata, s-a văzut și azi disperarea ei, a pierdut partidul din mâna totala, iar faptul ca are alianta cu Timofticiuc nu o sa o ajute prea mult. Nici măcar faptul ca a încercat o alianta cu PSD ca sa mai tragă de timp pentru buget nu o mai ajuta. Cozet nu mai poate negocia cu Chirica nimic, nici măcar pe ascuns, iar după faza de azi nici PSD nu o mai baga in seama ca si-au dat seama ca ea nu mai contează. Deci popcorn si cola si sa urmărim măcelul din USR si cu maxim interes, din Martie, si măcelul din PSD- intra in scena garda Ostaficiuc cu suportul de la București.

  • Cosette cumpara crypto/investeste pe bursa. Nu are timp pentru proiecte.

    Ea crede ca va fi votata la infinit doar pt ca e in USR … fara sa faca nimic pt Iasi.

    Unde-s proiectele/realizarile ei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *