Prima pagină » Razboi în Ucraina » Vicepremierul Ucrainei, Irina Vereșciuk este iritată că Republica Moldova a depus cerere de aderare la Uniunea Europeană: Moldova este protejată de Ucraina, de femeile noastre care-s violate – VIDEO

Vicepremierul Ucrainei, Irina Vereșciuk este iritată că Republica Moldova a depus cerere de aderare la Uniunea Europeană: Moldova este protejată de Ucraina, de femeile noastre care-s violate – VIDEO

19 apr. 2022, 12:10, 29 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Declarație stupefiantă făcută de vicepremierul din Ucraina. Irina Vereșciuk este deranjată de faptul că Republica Moldova a depus o cerere de candidatură la Uniunea Europeană în același timp cu Ucraina. Aceasta a mai menţionat că ”Moldova este protejată de femeile violate din Ucraina”.

Desigur, declarațiile sunt cu atât mai umilitoare cu cât Republica Moldova a fost printre primele țări care a ajutat refugiații din Ucraina. Guvernul de la Chișinău, dar şi oamenii simpli, au depus eforturi financiare enorme pentru a-i caza pe cei care au fugit din calea războiului. Declarații de acest fel au mai fost făcute în trecut și de ministrul de Externe din Ucraina.

Vicepremierul Ucrainei deranjată de Republică Moldova și cererea de aderare la Uniunea Europeană

Republica Moldova încearcă să profite de pe urma războiului din Ucraina, susţine vicepremierul Irina Vereșciuk într-un interviu pentru presă de peste Prut. Kievul a mai precizat faptul că Moldova încearcă să fie loial Ucrainei dar și Rusiei şi acest lucru nu este normal.

„Poate mai e nevoie de făcut o declarație, ca să înțelegem că Republica Moldova e cu Ucraina? Că avem o problemă comună și un dușman comun? Că nu ne este frică să rămânem fără gaz, pentru că acest gaz nu înseamnă nimic fără oameni? Că nu ne este frică de probleme economice, pentru că știm că după vor urma victime, va fi război. Republica Moldova e protejată de Ucraina, de femeile noastre, care sunt violate, de copii noștri, care au devenit calici.”

Aceasta s-a arătat deranjată de faptul că Republica Moldova a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană odată cu Ucraina despre care a afirmat că este o locomotivă, iar Moldova este doar un vagon care s-a atașat la tren.

„Acum, (Republica Moldova – n. n.) a depus cerere de aderare la UE, încercând să mai obțină vreun profit economic. Sunt mirată, pentru că mereu am sprijinit-o pe doamnă președinte, care avea discursuri foarte bune. Credeam că sprijinul contează pentru ea, pentru că e o înfățișare democratică, nouă, a Republicii Moldova, care nu va tăcea.”

Sute de mii de refugiați din Ucraina au primit cazare și mâncare în Republica Moldova

Declarațiile sunt cel puţin bizare în contextul în care Republica Moldova a fost una dintre primele țări care au oferit ajutor umanitar pentru refugiații din Ucraina. La nivel militar, Republica Moldova a refuzat să acorde asistență. Asta în condițiile în care aceștia sunt neutri și nu fac parte din vreo alianță militară. Ucraina a solicitat Rep. Modova vânzarea de MIG-uri, dar autoritățile de la Chișinău au refuzat:

„Oferim ajutor umanitar şi susţinem oamenii în faţa acestei crize, însă pentru asistenţă militară sunt ţări mai bine dotate şi mai reziliente”, a subliniat şefa Cabinetului de miniştri.

Sute de mii de refugiați din Ucraina au fost ajutați de Republica Moldova

Sursele au mai afirmat faptul că Rep. Moldova a refuzat vânzarea de avioane neoperabile din cauza Rusiei care ar putea intra și în țara vecină cu România.

Oricum, declarațiile făcute de vicepremierul Ucrainei nu sunt singurele de acest fel. În trecut, ministrul de Externe a transmis că este deranjat de faptul că Rep. Moldova vrea să adere în Uniunea Europeană alături de Ucraina. Așadar, declaraţiile vicepremierului Ucrainei, Irina Vereșciuk, la adresa Republicii Moldova ar trebui să fie însoţită și de scuze oficiale.

Comentarii
  • Poftim rasplata! Pe cine nu lasi sa moara , nu te lasa sa traiesti cam asa se traduce. urat din partea voastra ucrainienilor, foarte urat!!!!

  • Ciuprian Porumboiu

    Eu zic sa-i mai pupam in fund oleaca… Mai prost ca romanul, nu exista.

  • Ce au acuma ucrainienii cu Moldova? Dar si Georgia a depus cerere de aderare si de Giorgia de ce nu se irita ucrainienii?

  • Unde-i boul de Leanca care a batut palma cu Ucraina si a recunoscut prin tratat limba moldoveneasca iar nu limba romana, slugoilor.

  • Asta va trebuie acum ucrainienilor ?…un scandal cu Moldova ??? Se pare ca si la voi exista persoane nepotrivite in guvern !

  • Nazisti imputiti ucrainienii de la conducere…

  • Sursa: asa zicem noi. Si apoi sirul de orci rusnace in comentarii, o gloata de nespalati putinisti.

  • Ucraina vrea de mult sa ia Moldova de Est. Mereu au spus ca sunt foarte interesati de statalitatea Moldovei – deci nu cumva sa se uneasca cu Romania. Ei considera Moldova o anexa a Ucrainei. Uitati-va la cum madam vicepremier pozitioneaza cele doua tari : Ucraina – locomotiva, Moldova – vagonul atasat la locomotiva.

    Nu ar trebui sa ne mire astfel de declaratii. Ucrainenii au fost intotdeauna niste misecuvenisti. Lor li se cuvine totul. Au primit mereu gratis teritorii si avantaje pentru care nu aveau nici drepturi si nici merite.

  • Globalismulspalacreiereleprostilor

    Savy, pun pariu ca ai si vreo 2 boostere. Inghiti tot ce iti da biden, inclusiv flascu-i organ!

  • who cares?

  • Ucranii imputiti mincinosi.

  • vasluianu ion

    S-a adeverit ca agresorii sunt in realitate ucranii, bolnavil ioropei.

  • Hai siktir,mucea!Pun pariu ca umbli cu glezne goale si #vreiotaracaafara…

  • Cererea voastră de aderare a trecut de registratură?Popor de tolomaci cu ifose,condus de o piticanie narcisistă

  • Roman, Vasluianu…si alți spălați pe creier….copii ăia ucrainieni uciși și violați nu au nici o vină dar fiind mulți prosti ca voi, astfel de victime vor mai fi! Lipsa de educație și școală, își spune cuvântul!

  • cumnata-mea e din zaporoje si saptamana trecuta i-au venit neamurile. nu e asa cum zic astia. bombardamente sunt, brutalitati sau violuri nu. au venit incoace patru persoane cu o rabla de masina. pe rusi ii doare la basca daca pleci, dar te controleaza la amanunt daca intri, mai ales pe barbati. problema mare sunt talharii de pe sosele. multi au arme, naiba stie de unde. ca sa streci cu bine trebe sa mergi in convoi cu mai multi.

  • Anonimul de ieri seara de la 6.30 pm spune adevarul. Ucraina vra Moldova si alta nu. Ucrainenii din republica demult toloncanesc ca Russia este moarta, ca Romania este un paduche si ca viitorul republicii este cu Ucraina. Dar mare succes n-au. Doar ei intre ei se indeamna.

  • Curvetele nenorocit, sluga ce sta in 4 labe si o ia in toate gaurile, mooista criminalului de zelensky…..ucraina o tara de criminali…spurcati…

  • Romania Mare

    Irina Vereșciuk e o cretina. Ce i-a casunat acu pe Rep. Moldova? Nu au destule probleme?

  • cum adica femeile violate din ucraina protejeaza moldova? ca nu inteleg. e ca la fotbal, unde ca sa ajungi sa cotogesti portarul trebuie mai intai sa cotonogesti fundasii?

  • Cata aroganta, pe curva aia nespalata!

  • Prostie îmbrăcată in aroganta la cucoana asta, nu cred UE are nevoie de mentalități ca ale ei.

  • Povestea caprei vecinului…

  • Cam multi troli sovietici la comentarii !, in prinvinta ukrainei nu am nici un dubiu !, ukraineinii au luptat inpotriva moldovanilor in razboiul transnistrean cu gindul de a lua ei Transnistria, tot ei au luat cu japca Insula Serpilor si platoul continental , tot ei interzic scoala romaneasca si nu recunosc romanii din teritoriile furate de Stalin…………….

  • Ce ar fi vrut? Sa se dea toti la o parte pentru ca Ucraina sa fie singurul concurent? Cu mentalitatea asta s-ar putea sa iasa pe locul doi, chiar daca e singurul concurent.

  • Pai…. nu prea merge asa in democratie cu totalitarismul cu puternice radacini bolsevice,poarta UE este deschisa tarilor democratice dar se vede ca doamna asta pastreaza puternice radacini nationaliste. Ajuta Moldova pe Ucraina si la urma uite ce rasplata. Si noi Romania riscam cam mult cu razboiul asta, dar nu se stie daca merita, daca eram noi in locul lor nu stiu ce ajutor am fi avut, dar riscam cam mult si periculos si nu vom avea o rasplata ci dimpotriva.

  • Stire 100% falsa. Nu este adevarat.

  • Jegurile astea de ucraineni au impresia ca lor li se cuvine tot. Pana in 2017 au fost cersetorii Rusiei. Cand Rusia s-a suparat si nu le-a mai dat nik gratis, au devenit cersetorii Europei. Din 2017 si pana acum, noi am platit gazul rusesc consumat de ucraineni. Acum forteaza nota, incercand, practic, sa transfere problemele lor asupra Europei si sa acapareze Europa. Si, din cauza unor lideri europeni slabi, marionete ale americanilor, au toate sansele sa reuseasca. Sa traiasca Ucraina si ucrainenii, cu pretul mortii tuturor celorlalti!

  • După cum se comportă ucrainienii, nu m-aș mira ca în curând să dea în judecată statele care nu sar să le dea armament, hrană, armată și matrafox.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *