Prima pagină » Actualitate » Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Marcel Boloş se vor testa pentru virusul Covid-19

Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Marcel Boloş se vor testa pentru virusul Covid-19

05 oct. 2020, 11:57,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Decizie de ultimă oră a vicepremierului Raluca Turcan şi ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloş. Aceştia au declarat luni, 5 octombrie 2020, că se vor testa pentru a afla dacă au fost infectaţi cu noul coronavirus.

„Şi domnul prim-ministru Ludovic Orban s-a testat voluntar şi aşteaptă rezultatul testului. Lucrul acesta îl voi face şi eu”, a precizat Ţurcan într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene.

La rândul său, ministrul Boloş a declarat că s-a testat voluntar „de vreo trei ori până acum”.

„Mă voi testa, pentru că este importantă sănătatea colegilor mei”, a adăugat el.

Precizările au fost făcute în contextul în care premierul României, Ludovic Orban, a solicitat luni dimineaţă testarea pentru coronavirus, după ce una dintre persoanele alături de care s-a aflat într-un platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost testată pozitiv cu Covid-19.

Ludovic Orban, contact direct cu o persoană confirmată cu COVID

Premierul Ludovic Orban este suspect de COVID. Ludovic Orban și-a anulat toate planurile oficiale după ce ar fi intrat în contact cu o persoană confirmată pozitiv cu virusul din Wuhan.

Conform informaţiilor existente până la momentul transmiterii ştirii, premierul Ludovic Orban şi-a anulat toate întâlnirile oficiale pe care le avea. Acesta urmează să fie testat în cursul zilei de luni, 5 octombrie 2020.

Potrivit surselor media, premierul Ludovic Orban este contact direct cu o persoană confirmată cu virusul COVID. Situaţia a fost generată de faptul că Ludovic Orban i-a acordat un interviu jurnalistului Silviu Mănăstire, de la B1 TV, iar acesta a fost ulterior testat pozitiv cu coronavirus.

Ludovic Orban a mai fost izolat timp de 14 zile

La începutul pandemiei, Ludovic Orban s-a autoizolat. Acesta, împreună cu Guvernul PNL erau contacti direcţi cu o persoană care fusese confirmată cu COVID. În martie, Guvernul PNL a trecut prin momente dificile după ce au fost nevoiţi să stea în izolare mai multe zile.

„Toți membrii BPN al PNL se vor izola la domiciliu.

Toți senatorii din grupul senatorial PNL au obligația să se autoizoleze.

Nu așteptăm ancheta epidemiologică. Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL.

Miniștrilor prezenți și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid. După prelevare, toți se vor izola la domiciliu.

Ca premier în exercițiu, mă voi izola la Vila Lac 1 de unde ne vom exercita toate atribuțiile.” declara la acea vreme Ludovic Orban.

Președinta Comisiei Europene se autoizolează

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat luni că va intra în autoizolare până marţi pentru că a participat la o întâlnire cu o persoană cu test pozitiv la noul coronavirus, transmite Reuters.

„Am fost informată că am participat marţea trecută la o întâlnire la care a asistat o persoană testată ieri pozitiv la COVID-19”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Preşedinta Comisiei Europene a precizat că, potrivit procedurii, este nevoită să se autoizoleze.

„În conformitate cu regulile în vigoare, mă autoizolez, prin urmare, până mâine dimineaţă. Am fost testată negativ joi şi voi fi testată din nou astăzi”, a mai precizat şefa Comisiei Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *