Prima pagină » Actualitate » Vicepremierul Dan Barna, prima reacţie după ce patru pacienţi au murit carbonizaţi la „Matei Balş”: „Pare că reușim să învățăm de la o tragedie la alta”
Vicepremierul Dan Barna, prima reacţie după ce patru pacienţi au murit carbonizaţi la „Matei Balş”: „Pare că reușim să învățăm de la o tragedie la alta”

Vicepremierul Dan Barna, prima reacţie după ce patru pacienţi au murit carbonizaţi la „Matei Balş”: „Pare că reușim să învățăm de la o tragedie la alta”

29 ian. 2021, 11:00,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Vicepremierul României, Dan Barna a avut o intervenţie vineri, 29 ianuarie 2021, după ce la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti a izbucnit un incendiu puternic. În urma izbucnirii flacărilor patru persoane au murit într-un mod tragic, carbonizaţi.

Oficialul îşi arata regretul vis a vis de faptul că patru persoane au trecut la cele veşnice şi transmite că „reuşim să învăţăm de la o tragedie la alta”.

Dan Barna, mesaj dedicat familiilor îndoliate după incendiul produs la „Matei Balş” din Bucureşti

Viceprim-ministrul Dan Barna susţine că orice neglijenţă cât de mică ar fi ea a produs victime omeneşti în această dimineaţă.

„Orice neglijență, indiferent care vom constata că a fost cauza acestui accident, poate să aibă ca efecte pierderea de vieți omenești”.

Dan Barna s-a arătat profund marcat de incendiul produs la „Matei Balş” şi a transmis condoleanțe familiilor afectate de acest eveniment nefericit. Se aşteaptă finalizarea cercetărilor pentru a descoperi cauza care a stat la baza producerii tragediei. Barna felicita intervenţia rapidă a forţelor de ordine care au reuşit să scoată din clădirea afectată peste 100 de persoane. Este de remarcat faptul că se învaţa de la o tragedie la alta, dar din păcate nu se reuşeşte evitarea acestora, susţine vicepremierul.

„În primul rând, vreau să transmit condoleanțe și solidaritate familiilor afectate de această tragedie, de această nouă dramă, care se întâmplă la un spital din România. Așteptăm în orele următoare să vedem care a fost cauza acestui accident, sunt mai multe teorii în spațiul public și evit să fac orice speculații, tocmai pentru a avea din partea autorităților responsabile o concluzie asupra a ceea ce s-a întâmplat acolo. E totuși de remarcat promptitudinea și viteza reacției, faptul că toate cele 102 persoane din pavilionul respectiv, din clădirea aceea, au fost mutate, 44 sunt deja în alte spitale. Adică pare că reușim să învățăm de la o tragedie la alta. Din păcate, nu reușim să le și evităm, dar reacția echipelor de intervenție a fost și tehnic și cantitativ, aș spune, una mulțumitoare”, a transmis Dan Barna, vicepremierul României.

Dan Barna: „Măsuri foarte dure pentru respectarea regulilor”

Interpelat ce ar trebui să se facă pentru a evita astfel de tragedii, cum a fost și cea din luna noiembrie a anului trecut din Piatră Neamț, vicepremierul a răspuns că sunt necesare măsuri dure pentru respectarea regulilor, mai ales în zonele unde se foloseşte oxigenul.

„Nu știu încă exact cauza accidentului din această dimineață, însă e foarte clar că trebuie măsuri foarte dure pentru respectarea regulilor în zone în care se utilizează oxigen, în zone din spital cu risc de incendiu, pentru că orice , orice neglijență, indiferent care vom constata că a fost cauza acestui accident, poate să aibă ca efecte pierderea de vieți omenești, ceea ce este singura dramă care nu mai poate fi reparată. E o tragedie, regret și sunt alături de familiile afectate”, a conchis Dan Barna.

Incendiu puternic la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti! Patru persoane au murit carbonizate

Vă reamintim faptul că vineri dimineață, 29 ianuarie 2021, a avut loc un incendiu devastator la Institutul „Matei Balș” din București. Patru persoane au decedat carbonizate în tragedia de la Bucureşti, iar peste 120 de pacienţi ce se aflau internaţi pe secţia de Covid-19 au fost evacuaţi în urgent. A fost declanşat plan roşu de intervenţie, după ce întreg parterul Pavilionului 5 a fost cuprins de flăcări.

primă ipoteză în acest caz tragic ar fi că incendiul s-ar fi produs din cauza unei aeroterme. Această afirmaţie nu a fost confirmată de autorităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *