Prima pagină » Sport » Vicecampioana europeană la box, ieșeanca Ana Maria Romanțov, se antrenează din greu pentru Campionatul European

Vicecampioana europeană la box, ieșeanca Ana Maria Romanțov, se antrenează din greu pentru Campionatul European

18 mai 2021, 11:39,
în Sport

Pugilista ieșeancă Ana Maria Romanțov se află în pregătire centralizată alături de lotul național de junioare, în perspectiva participării la Campionatele Europene din Georgia. Vicecampioana europeană trage din greu pentru a-și îndeplini obiectivul de a aduce din nou o medalie României.

Antrenorul și tatăl sportivei, Radu Romanțov, are mare încredere că pugilista va cuceri o medalie importantă.

Ana Maria Romanțov, vicecampioana europeana la box, se antrenează din greu pentru Campionatul European

Ana Maria a reușit să aducă României, anul trecut, medalia de argint de la Sofia după ce a luptat în finală cu rusoaica Alena Tremasova. La acea vreme, președintele Federației Române de Box, Vasile Cîtea și-a arătat sprijinul față de sportiva din Iași.

„Prima calificare în finală și asigurarea medaliei de argint la Campionatul European la Box de la Sofia! Ana Maria Romanțov, ieșeanca noastră, e de neoprit în drumul spre medalia de aur! Succes și să fie de bun augur această primă calificare pentru echipa României! Așteptăm cu încredere și speranță calificarea în finală pentru cât mai mulți români rămași în competiție!!! Felicitări și succes tuturor!“,  transmitea acesta.

În acest an, sportiva se antrenează pentru categoria de 52 de kg de unde speră să aducă din nou o medalie pentru România.

Radu Romanțov, tatăl și antrenorul pugilistei, are toată încrederea că tânăra sportivă va reuși să facă o figură frumoasă și în acest an și să obțină un rezultat bun.

“Sunt convins și am toată încrederea că Ana Maria va reuși și în acest an să surprindă într-un mod plăcut. Antrenamentele au decurs bine, iar acum se află în cantonament alături de lotul național de junioare unde antrenorii vor pune și mai mult în valoare calitățile pe care le are. Toți copiii de la clubul Power Box o au drept exemplu și vor să îi calce pe urme.

Ana este o fire ambițioasă și un caracter puternic, iar pas cu pas o să luptăm pentru visul nostru și anume Olimpiada”, a declarat Radu Romanțov, antrenorul pugilistei.

Ana Maria Romanțov a reușit într-un timp record să câștige cele mai importante campionate din țară

În urmă cu trei ani, Ana Maria a început să practice boxul la îndemnul tatălui.  La doar 16 ani, Ana Maria Romanțov este multiplă campioană națională după ce a câștigat patru mari competiții de box desfășurate în țară. Tânăra sportivă este antrenată de către tatăl ei într-o sală improvizată în propria curte, din satul Cucuteni, comuna Lețcani, județul Iași. Aceasta este elevă în clasa a 9-a la Liceul cu Program Sportiv Iași ( L.P.S ).

În prezent, sportiva Ana Maria Romanțov se află în pregătire centralizată alături de lotul național de junioare, în perspectiva participării la Campionatele Europene din Georgia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *