Prima pagină » Titlurile zilei » Viața unui ieșean este pe muchie de cuțit! Eugen Movilă: „Nu doresc nimănui să se afle în situația mea, să îți vezi neputința, să vezi că mori și să nu ai ce să faci!”

Viața unui ieșean este pe muchie de cuțit! Eugen Movilă: „Nu doresc nimănui să se afle în situația mea, să îți vezi neputința, să vezi că mori și să nu ai ce să faci!”

27 aug. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Titlurile zilei

Eugen Movilă, un ieșean, în vârstă de 53 de ani, a ajuns doar piele și os, cântărind puțin peste 30 de kilograme. Problemele de sănătate ale bărbatului au început acum 12 ani, fiind generate de o apendicită netratată. Ieșeanul poate fi salvat cu ajutorul unei operații chirurgicale extrem de costisitoare ce trebuie să fie efectuată în Franța. Pentru aceasta Eugen Movilă face apel la mărinimia ieșenilor

Eugen Movilă, fostul jurist de la AJOFM Iași, trăiește o adevărată dramă de mai bine de 12 ani. Bărbatul suferă de gastropareză intestinală și de o pareză gastrică a stomacului. Din această cauză, timp de 4 ani nu a putut deloc să se alimenteze și nici să bea apă, fiind ținut în viață doar de pastile. Eugen Movilă consideră că trăiește datorită milosteniei lui Dumnezeu și a Maicii Domnului.

o imagine cu Eugen Movila

Ieșeanul poate fi salvat cu ajutorul unei operații chirurgicale extrem de costisitoare, care trebuie să fie efectuată în Franța

Viața lui Eugen Movilă poate fi salvată doar printr-o intervenție chirurgicală costisitoare, în Franța

Ieșeanul a fost ajutat de o serie persoane milostive și a ajuns, astfel, să fie operat în Franța. După aceasta, a putut să se alimenteze câtuși de puțin. Deși spera că problema sa va găsi o rezolvare și se va putea bucura de o viață normală, boala a continuat să evolueze.

„Boala a continuat treptat să evolueze, urcând și în partea superioară a stomacului. Acest lucru a făcut ca problemele de sănătate pe care le am să se acutizeze și să îmi complice din ce în ce mai mult viața. Există câteva soluții, dar firave și foarte costisitoare. O astfel de intervenție chirurgicală costă foarte mult și nu se poate realiza la noi în țară, trebuie să merg tot în Franța. Este vorba despre o operație prin care să mi se taie mușchii stomacului, ai pilorului, pentru ca alimentele și apa, având în vedere că stomacul nu funcționează sau funcționează cu sincope, să se ducă direct în intestin, fără a mai stagna în stomac. Nu doresc nimănui să se afle în situația mea, să îți vezi neputința, să vezi că mori și să nu ai ce să faci, să te chinui, fără să mănânci și să bei. Această situație extremă și deosebit de dificilă în care mă găsesc mă silește să fac un apel umanitar către cei care au bunăvoința, inima, sufletul și posibilitatea financiară de a mă ajuta să capăt suportul material ce ar face posibilă intervenția medicală de care am nevoie pentru a supraviețui. Pot să mă ajute cu orice sumă de bani, oricât de mică ar fi”, a precizat Eugen Movilă.

Ieșeanul a rămas singur, după ce soția sa a fost răpusă de cancer

o imagine cu Eugen Movila si sotia sa

Eugen Movilă a rămas fără niciun sprijin, după ce soția sa, care suferea de cancer la colon, s-a stins din viață în anul 2019

Eugen Movilă a rămas fără niciun sprijin, după ce soția sa care suferea de cancer la colon s-a stins din viață, în anul 2019. Bărbatul o mai are acum doar pe mama sa care este bătrână și bolnavă.

„Abia am ieșit din spital, dar în România nu au ce să-mi facă. Să fiți sănătoși, pentru că e greu tare să fii bolnav. Problemele mele de sănătate sunt aceleași. Nici eu nu știu cum am trăit și cum trăiesc, numai Dumnezeu și Maica Domnului mă țin în viață. Am rămas singur, soția m-a părăsit, a murit în anul 2019, a avut cancer, iar mama are 90 de ani. Mai am prieteni, mai vorbesc cu ei. Trebuie să am mereu mintea ocupată cu ceva, altfel aș lua-o razna. Să vezi că mori și nu ai ce să faci, e foarte greu”, a adăugat Eugen Movilă.

Oricine dorește să-l ajute pe Eugen Movilă o poate face în conturile acestuia. Cont în euro: RO07RNCB068606501160001 sau RO77 RNCB 0686 0650 1161 0002. Cont în lei: RO70 RNCB 0318 0650 1161 0001 sau RO23 RNCB 0686 0650 1161 0004.

Eugen poate fi contactat și la numărul de telefon 0746618725.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *