Prima pagină » Local » Viața sa nu va mai fi niciodată la fel! Cum a ajuns un agricultor să zboare cu elicopterul fără voia lui!

Viața sa nu va mai fi niciodată la fel! Cum a ajuns un agricultor să zboare cu elicopterul fără voia lui!

07 oct. 2022, 02:00,
în Local

Viața unui agricultor din Gura Bohotin, comuna Gorban, județul Iași, nu va mai fi niciodată la fel. Ceea ce începuse ca o zi obișnuită de toamnă avea să se schimbe la 180 de grade, după ce Ionel Macovei, un bărbat ce era pe câmp, la recoltat porumbul, s-a apropiat prea mult de combina de trierat, iar piciorul drept i-a fost prins de utilajul agricol

Incidentul a avut loc joi, 6 octombrie 2022. Pentru salvarea bărbatului, la locul intervenției s-au deplasat mai multe echipaje ale ISU Iași: o autospecială de primă intervenție, o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare, un echipaj de prim ajutor calificat și unul de salvare aeriană din cadrul USpAv.

 o imagine de la locul interventiei de salvare

Ceea ce începuse ca o zi obișnuită de toamnă avea să se schimbe la 180 de grade, după ce Ionel Macovei, un bărbatul în vârstă de 49 de ani, care era pe câmp, la recoltat porumbul, din neatenție, s-a apropiat prea mult de combina de trierat, iar piciorul drept i-a fost prins de utilajul agricol

Din cauza unei clipe de neatenție, viața lui nu va mai fi niciodată la fel!

 o imagine de la locul interventiei de salvare

Incidentul a avut loc joi, 6 octombrie 2022. La locul intervenției s-a deplasat o autospecială de primă intervenție, o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare, un echipaj de prim ajutor calificat, iar din cadrul USpAv echipajul de salvare aeriană

Ionel Macovei se afla pe câmp, la recoltat cereale, când, vrând să arunce niște porumbi în calea combinei de trierat, s-a apropiat prea mult, iar piciorul drept i-a fost prins în utilajul agricol. Speriat de cele întâmplate, Cristian Lipovanu, cel care se afla la volan, a apelat imediat numărul unic de urgență.

„Avea niște porumbi în mână și a vrut să-i arunce în fața combinei ca să-i toace, dar s-a apropiat prea tare și i-a prins piciorul drept. Din păcate, e cam urâtă treaba, la cum arăta. Sunt rezervat, a pierdut foarte mult sânge. Echipajele de intervenție au venit foarte repede pentru a-l salva. El este agricultor, era proprietarul terenului de pe care se recolta porumbul. De recoltat se ocupa Cristian Lipovanu, în vârstă de 34 de ani, care este fermier. Ionel Macovei are 49 de ani, este căsătorit, are doi copii, un băiat și o fată”, a declarat viceprimarul comunei Gorban, Silviu Isari.

o imagine de la locul interventiei de salvare

Tânărul de la volanul utilajului agricol susține că s-a speriat văzând că piciorul bărbatul a rămas prins în combină

Cristian Lipovanu: „M-am speriat, nu știam cum să sun mai repede la 112”

Joi, 6 octombrie 2022, un incident nefast a avut loc în localitatea Gura Bohotin, comuna Gorban, unde un bărbat de 49 de ani și-a prins piciorul drept în combina de trierat.

„La locul intervenției s-au deplasat o autospecială de primă intervenție, o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare, un echipaj de prim ajutor calificat și, din cadrul USpAv, echipajul de salvare aeriană”, au declarat reprezentanți ISU Iași.

Tânărul de la volanul utilajului agricol susține că s-a speriat, văzând că piciorul bărbatul a rămas prins în combină.

„M-am speriat, nu știam cum să sun mai repede la 112, să vină cineva de la Ambulanță sau de la SMURD. Era conștient tot timpul”, a declarat Cristian Lipovanu.

Pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi, unde a fost deja operat.

„A fost operat de medicii de la Chirurgie Vasculară şi Ortopedie, se aşteaptă evoluţia“, a transmis prof. univ. dr. Carmen Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD

Astfel de accidente agricole se soldează de cele mai multe ori cu repercusiuni grave. În decembrie 2021, un bărbat din județul Neamț, în vârstă de 54 de ani, a rămas fără picioare după ce aceste i-au fost prinse în melcul combinei.

La locul solicitării s-au deplasat de urgență trei echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială complexă pentru intervenție și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.

Pompierii au acționat pentru extragerea bărbatului prins într-un heder pentru porumb. Acesta avea membrele inferioare prinse în partea din față a utilajului. Victima a fost extrasă în stare de conștiență și predată echipajului SMURD TIM pentru acordarea îngrijirilor medicale După stabilizarea victimei, echipajul SMURD a transportat-o la UPU Piatra Neamț. În urma evenimentului, persoanei i-au fost secționate ambele membre inferioare”, au transmis reprezentanții ISU Neamț.

Deși este posibil ca bărbatul din Gura Bohotin să nu-și piardă piciorul, viața lui nu va mai fi niciodată la fel, incidentul de joi fiind unul care îl va marca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`