Prima pagină » Coronavirus » Viaţa după vaccinare anti-covid. Cum va arăta noua realitate
Viaţa după vaccinare anti-covid. Cum va arăta noua realitate

Viaţa după vaccinare anti-covid. Cum va arăta noua realitate

23 dec. 2020, 16:18,
BZI.ro, în Coronavirus

În numai câteva zile începe vaccinarea anti-covid la noi în țară. Dozele de vacin sunt deja distribuite. Multe persoane îşi pun speranţe în ea. Totuşi trebuie să reţinem că nu ne vom mai întoarce la viaţa pe care am avut-o cu numai un an în urmă.

Potrivit unui articol mai amplu, realizat de jurnaliştii de la The New York Times, nici anul 2021 nu va fi la fel ca 2019, nici măcar pentru cei care se vor vaccina anti covid.

Ce nu se va schimba în viaţa noastră

Iată ce ne aşteaptă în viitorul apropiat şi mediu:

  • vom purta masca de protecţie în continuare. Chiar şi oamenii care se vor vaccina o vor purta. „Mie îmi place să port masca. Mă protejează şi de alte boli. Toată familia noastră a fost sănătoasă, în ultimele luni. Nici măcar nu ne-a curs nasul, începând cu lună martie“, a afimat Kelsey Vandersteen, o asistentă medicală la Terapie Intensivă, în cadrul Spitalului Univesitar, în Madison, Wisconsin;
  • nu se ştie dacă vaccinul poate să oprească transmiterea virusului;
  • populaţia se va imuniza cât de cât, fie prin trecerea prin boală, fie prin vaccinare;
  • nu vom mai reveni la normalitatea din 2019;
  • persoanele vaccinate vor fi protejate şi mai mult după după circa 2 săptămâni de la efectuarea celei de-a doua injecţii. Vieţile lor însă nu se vor schimba radical decât în momentul în care majoritatea populaţiei va fi vaccinată.

„Până nu se va atinge imunizarea în masă, virusul va circula într-o veselie şi mai există şi riscul ca vaccinul să fie ineficient, în cazul unora“, a adăugat Eric Lofgren, epidemiologist, în cadrul Universităţii din Washington;

„În loc să se gândească la o revenire la normalitatea pe care o ştiam, oamenii ar trebui să se gândească la un pas înainte“, a declarat Uma Karmarkar, care lucrează la Universitatea din California, în San Diego.

Iată lista cu lucrurile pe care le vom face:

  • vom aerisi orice spaţiu;
  • vom evita spaţiile închise şi adunările mari;
  • călătoriile în ţară şi în afară vor trebui evitate, pe cât posibil;
  • poate, la anul, familiile se vor reuni de Crăciun;
  • vom fi realişti. E foarte probabil că virusul să nu dispară niciodată.

Noua normalitate – Cum va arăta

Cum vor fi zilele noastre de acum înainte? Ce vom face? În primul rând, vom purta masca mult timp de acum încolo atât iarna, cât şi în aglomeraţie. Poate că aceasta măsură a fost şi motivul pentru care nu ne-am confruntat cu nici o epidemie de gripă sezoniera până în acest moment.

Vom renunţa la multe obiceiuri, precum strânsul mâinii cuiva, îmbrăţişările şi nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *