Prima pagină » Local » Viața Adinei Crăescu a atârnat de un fir de ață! Tânăra are acum un singur vis, vrea să lucreze în domeniul medical: „Mă atrage medicina și mai ales să ajut oamenii” – FOTO

Viața Adinei Crăescu a atârnat de un fir de ață! Tânăra are acum un singur vis, vrea să lucreze în domeniul medical: „Mă atrage medicina și mai ales să ajut oamenii” – FOTO

18 feb. 2023, 02:00, 4 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Adina Crăescu a câștigat lupta cu o boală nemiloasă. Tânăra în vârstă de 36 de ani a fost diagnosticată, pentru prima dată, cu neoplasm rinofaringian în anul 2018. De atunci, viața sa a luat cu totul o altă întorsătură, Adina fiind nevoită să facă față nenumăratelor ședințe de chimioterapie și radioterapie. În anul 2021, cancerul a recidivat și a devenit tot mai agresiv, viața Adinei atârnând de un fir de ață

În data de 3 iunie 2022, prin articolul „O ieșeancă se luptă zi de zi pentru viața ei! Adina Crăescu are nevoie de un tratament de 80.000 de euro pentru a învinge boala”, cotidianul BZI a lansat o strângere de fonduri pentru a o ajuta pe Adina. Din fericire, tânăra a reușit să strângă suma de banii necesară tratamentului în clinica din Israel, iar acum viața sa este în afara oricărui pericol.

Adina Craescu si acum

În anul 2021, cancerul a recidivat și a devenit tot mai agresiv, viața Adinei atârnând de un fir de ață

Viața Adinei Crăescu a atârnat de un fir de ață! Tânăra a reușit să învingă cancerul datorită unui tratament de 80 de mii de euro

 imagini din timpul radioterapiei

Tânăra a terminat ședințele de radioterapie în data de 15 noiembrie, iar acum abia așteaptă cu nerăbdare să înceapă recuperarea medicală

Adina Crăescu a urmat 35 de ședințe de radioterapie la Hadassah Hospital, în Israel. Ieșeanca nu s-a temut nicio secundă că nu va face față acestui tratament, cu toate că a avut de îndurat o mulțime de dureri, arsuri în zona feței și a gâtului, vomă și oboseală.

Cheltuielile au fost imense, Adina având nevoie de bani pentru a plăti cazarea, pastilele, dar și soluțiile speciale pentru gură, față și gât. Tânăra a terminat ședințele de radioterapie în data de 15 noiembrie, iar acum așteaptă cu nerăbdare să înceapă recuperarea medicală, la finalul căreia va fi din nou o tânără plină de viață și 100 la sută sănătoasă.

„Nu am fost operată, am făcut radioterapie și mi-am mai revenit. Am făcut un RMN și a ieșit bine. Ochiul și-a mai revenit, dureri de cap nu mai am deloc. Am mai rămas doar cu paralizia facială, pentru care va trebui să încep recuperarea medicală prin martie sau aprilie, deaorece mușchii s-au atrofiat”, a declarat Adina Crăescu.

imagini din timpul radioterapiei

Adina Crăescu a urmat 35 de ședințe de radioterapie la Hadassah Hospital, în Israel

Adina își dorește foarte mult să aibă un copil cu bărbatul care îi este alături necondiționat

imagini din timpul radioterapiei

Adina a absolvit Școala Postliceală Sanitară „Grigore Ghica-Vodă” Iași, în ciuda tuturor problemelor de sănătate

Adina a absolvit Școala Postliceală Sanitară „Grigore Ghica-Vodă” Iași, în ciuda tuturor problemelor de sănătate. Tânăra își dorește ca pe viitor să activeze în domeniul medical și să ofere ajutor și altor bolnavi.

„Am terminat Școala Postliceală Sanitară «Grigore Ghica-Vodă» Iași. Sunt extrem de mândră de mine, pentru că toți mi-au spus să renunț, că nu voi putea face față, dar eu nu m-am lăsat. Toți profesorii mei m-au apreciat, pentru că, deși mă simțeam rău de la chimioterapie, radioterapie și ajungeam să și cad pe jos, făceam eforturi și mergeam la școală, mi-am dat examenele, am făcut chiar și practică în Spitalul Clinic de Urgență «Prof. Dr. Nicolae Oblu» din Iași și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase «Sfânta Parascheva» din Iași. Am primit și diplomă de excelență.

Mă atrage medicina și mai ales să ajut oamenii, de fel sunt o fire sensibilă, mă consum din orice, poate de asta mă și confrunt cu boala asta”, a declarat tânăra.

Adina și-a cunoscut sufletul pereche în cea mai grea perioadă din viața sa, soțul său fiindu-i alături necondiționat. Tânăra s-a căsătorit civil în anul 2019 și își dorește foarte mult să aibă copii, însă condiția sa medicală a împiedicat-o până acum să-și îndeplinească acest vis.

„El este forța și puterea mea, cred că Dumnezeu mi l-a trimis în cale exact când aveam nevoie. Mă iubește necondiționat, bineînțeles, sentimentul este reciproc. Încă nu avem copii, deși ne dorim foarte mult, dar din cauză că de 4 ani fac într-una tratamente nu am putut face”, a spus Adina Crăescu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *