Prima pagină » Sanatate » Vezica hiperactivă – Ce o declanșează și cum o putem ține sub control

Vezica hiperactivă – Ce o declanșează și cum o putem ține sub control

25 feb. 2022, 15:54,
în Sanatate

Vezica hiperactivă este o condiție ce afectează, de obicei, persoanele în vârstă și mai ales femeile. Foarte multe persoane de gen feminin se confruntă cu această problemă din diverse motive. Totuși, multe dintre ele se rușinează de această problemă și refuză să vadă un specialist. Este important să cunoaștem cauzele apariției acestei afecțiuni și modurile prin care o putem controla.

femeie care se tine de abdomen

Foarte multe persoane de gen feminin se confruntă cu această problemă

Care sunt simptomele resimțite

Vezica hiperactivă se manifestă în principal prin nevoia constantă și urgentă de a urina. Acest lucru se petrece atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții. Este normal ca persoanele să simtă nevoia de a urina pe timpul nopții o singură dată la 6 sau 8 ore. Atunci când o persoană suferă de vezică hiperactivă, acest lucru se va întâmpla mult mai des.

Pe lângă acest simptom, mai pot apărea mici scăpări spontane de urină și senzația că vezica urinară nu este complet goală chiar și imediat după momentul urinării. Persoanele care se confruntă cu această afecțiune vor folosi toaleta de mai mult de 8 ori pe zi, ceea ce nu este normal pentru organismul uman.

Aceste simptome vor duce la complicații sau la alte afecțiuni, precum anxietatea și depresia. Din cauza nevoii urinare frecvente pe timp de noapte, aceste persoane vor avea parte de insomnii. De asemenea, viața sexuală a pacienților poate avea de suferit.

Vezica hiperactivă poate fi foarte chinuitoare pentru femei, iar presiunea constantă din acea zonă poate îngreuna unele situații de ordin social. Concentrarea acestor persoane scade pentru că nevoia de a urina nu poate fi ignorată.

femeie care iti tine mainile pe fata

Aceste simptome vor duce la complicații sau la alte afecțiuni, precum anxietatea și depresia

Vezica hiperactivă – Din ce cauze apare

Această condiție nu este întotdeauna de durată și poate apărea chiar și în zilele când persoana în cauză a consumat lichide în exces. Înafară de acest lucru, un alt motiv pentru creșterea cantității de urină poate fi diabetul care nu este ținut sub control.

Toată lumea a auzit de pietrele la rinichi, însă acestea pot exista și la nivelul vezicii urinare și se numesc calculi vezicali. De asemenea, alt motiv l-ar putea constitui infecțiile tractului urinar. Și acestea sunt foarte comune în rândul femeilor și pot apărea din diverse motive. Chiar și constipația sau anumite alergii pot duce la dezvoltarea unei vezici hiperactive.

Alți factori de risc care ar putea duce la iritarea vezicii urinare pot fi băuturile carbogazoase, în special energizantele, alături de cafea și alcool. Chiar și unele dezechilibre hormonale pot influența această condiție.

femeie care isi tine mainile pe partea inferioara a abdomenului

Această condiție nu este întotdeauna de durată

Cum scăpăm de aceste simptome

Medicii specialiști recomandă diverse medicamente pentru această afecțiune. De asemenea, există și diverse suplimente alimentare pe bază de plante care pot ajuta la menținerea sănătății tractului urinar. Există și anumite exerciții pentru întărirea mușchilor vezicii, cum ar fi exercițiile Kegel. Acestea sunt recomandate și foarte eficiente. De altfel, se pot practica chiar dacă nu suferiți de vezica hiperactivă.

Regimul alimentar este și el important pentru această afecțiune. Trebuie să limităm băuturile carbogazoase, cafea și alcoolul. De asemenea, nu este indicat să bem mai multă apă decât este necesar. Nici citricele nu ajută atunci când vine vorba de iritarea vezicii urinare.

Așadar, vezica hiperactivă poate avea mai multe cauze și este important să acționăm la timp prin tratament și dietă pentru a nu se ajunge la complicații.

femeie care tine o placuta pe care scrie sos

Regimul alimentar este și el important pentru această afecțiune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *