Prima pagină » Local » Vezi lista sumelor cheltuite la alegerile locale 2020. Fonduri uriaşe băgate de blatiştii Maricel Popa şi Marius Bodea în campania electorală. Declaraţiile lor de avere sunt goale
Vezi lista sumelor cheltuite la alegerile locale 2020. Fonduri uriaşe băgate de blatiştii Maricel Popa şi Marius Bodea în campania electorală. Declaraţiile lor de avere sunt goale

Vezi lista sumelor cheltuite la alegerile locale 2020. Fonduri uriaşe băgate de blatiştii Maricel Popa şi Marius Bodea în campania electorală. Declaraţiile lor de avere sunt goale

10 oct. 2020, 11:16,
în Local

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat lista finanţaţilor pe candidate la alegerile locale 2020. La nivelul judeţului Iaşi au fost decontate sume uriaşe, bătălia fiind una aprigă pentru cele mai râvnite funcţii din administraţie. Dacă unii candidaţi au cheltuit sume extrem de mici, alţii au deschis larg pungă pentru a fi siguri că vor avea câştig de cauză. Maricel Popă, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi a băgat în campanie 272 mii lei, iar deputatul zero Marius Bodea a cheltuit 320 mii lei. Cei doisustin că nu au mai nimic în declaraţiile de avere, însă cu toateacestea au băgat sume uriaşe în campania electorală.

Alegerile locale 2020 au ajuns la final, iar acum formaţiunile politice cauta să-şi scoată banii băgaţi în campania electorală. Competitorii electorali au băgat în campania pentru localele din 27 septembrie 2020 circa un million de euro, suma care arurmasa fie decontata în mare parte de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Formaţiunile care au atinsmacar 3 la sută că scor în cadrul alegerilor şi vor putea solicita banii de la Autoritate. În cazul unora dintre aceştia, respective Măricel Popă, candidatul PSD la Consiliul Judeţean Iaşi, şi Marius Bodea, candidatulUSr- PLUS la ConsiliulJudetean Iaşi, apar mari semne de întrebare asupra sumelor decontate.

Bani negri pentru Maricel Popă, fostul preşedinte al CJ Iaşi? Fondurile publice la discreţia fostului preşedinte

Maricel Popa, fostul preşedinte al CJ Iaşi, a cheltuit 272 mii lei în această campanie electorală. Din această sumă, 163 mii lei ar fi din împrumuturi. Măricel Popa ar trebui să explice de unde a avut această sumă şi cine i-a împrumutat banii respectivi. Declaraţia sa de avere nu specifică clar de unde ar fi avut fostul şef de CJ o asemenea sumă. Bunurile sale au fost trecute pe firmele falimentare ale soţiei, Mihaela Popă, sau pe apropiaţii săi. În aceste condiţii, fostul şef al CJ Iaşi, nu putea să-şi susţină campania din salariul de la CJ. Ori, în mediul politic se vorbeşte de faptul că Popa s-a folosit inclusive de fondurile CJ Iaşi pentrucampania electorala, iar acest lucru trebuie verificat în amănunt de organele de anchetă. Cazul din comuna Tibana este cât se poate de elocvent, procurorii DNA descoperind deja fondurile de la CJ direcţionate către campania electorală pentru primarul Gheorghe Rotaru şi Măricel Popa la alegerile locale 2020.

Marius Bodea nu are nimic în declaraţia de avere. Suma cheltuită în campania electorala a fost uriasa

Nici deputatul zero Marius Bodea nu a prezentat clar de unde a scos 320 mii lei pentru a-si sustine campania electorală pentru alegerile locale 2020. Culmea, Bodea a arătat că s-a împrumutat cu 280 mii lei din suma totală pentru aceste alegeri. În cazul său, semnele de întrebare sunt la fel de mari. Marius Bodea nu şi-a trecut casa din Tătăraşi în declaraţia de avere, este un adevărat samsar de autoturisme, iar afacerile sale sunt secrete. Bodea a fost un adevărat sinecurist, având parte de posture călduţe de la puşcăriaşul ReluFenechiu. Şi în cazul său procurorii anticorupţie ar trebui să facă verificări amănunţite pentru a vedea de unde a scos această sumă uriaşă. De altfel, toată campania lui Marius Bodea s-a axat pe atacuri la persoana împotriva candidaţilor PNL Iaşi la alegerile locale 2020.

Marius Bodea şi Măricel Popa au bătut palma şi au făcut un blat de zile mari, atacurile lor fiind orchestrate către candidatiili berali, Costel Alexe şi Mihai Chirica. În campanie, Bodeasi Popa s-au menajatsi nu s-au atacat deloc.
Peste un million lei în campania PSD Iaşi la alegeri.

Nu doar Maricel Popa a băgat sumeu riase în aceste alegeri locale 2020. Camelia Gavrilă, candidatul PSD la Primăria Iaşi a băgat 40 mii lei în campania electorală. Cristian Stanciu, directorul de campanie al PSD Iaşi a cerut decontarea a 5 mii lei. În cazul lui Stanciu suma este extrem de mică, ceea ce ridică alte semne de întrebare. Este posibil ca banii băgaţi de Stanciu, personaj cu afaceri de milioane de euro, să fie folosiţi de Maricel Popa în campania electorală a acestuia. Şi în această speţă, organele de anchetă trebuie să se autosesizeze şi să înceapă o serie de verificări. PSD Iaşi a cerutdecontarea a un million de lei de pe urmaa cestor alegeri locale.

Ce sume au decontat alte partide la alegerile locale 2020?

Pentru campania electorală de la alegerile locale din 27 septembrie, Costel Alexe, preşedintele organizaţiei PNL Iaşi şi candidatul la şefia CJ, a cheltuit 446 mii lei, din care 256 mii reprezintaimprumuturi. De asemenea, Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, a solicitat decontarea a 100 mii lei. Întreaga suma provine din împrumuturi. Deputatul PMP PetruMovila, candidat la şefia CJ Iaşi, a decontat 255 mii lei, în vreme ce Dorina Isopescu, candidat al aceluias ipartid la Primăria Iaşi, a cheltuit 70 mii lei în această campanie electorală. Toate aceste sumevor fi centralizate de AEP pentru a fi returnate candidaţilor la scrutinul electoral ce a avut loc în 27 septembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`