Prima pagină » Local » Veşti mai bune de la Leţcani. Starea celor doi pacienţi din Neamţ este mai bună
Veşti mai bune de la Leţcani. Starea celor doi pacienţi din Neamţ este mai bună

Veşti mai bune de la Leţcani. Starea celor doi pacienţi din Neamţ este mai bună

23 nov. 2020, 10:31,
George Cristian în Local

După vestea tristă de ieri când doi pacienţi internaţi la Spitalul Mobil Leţcani, pacienţi veniţi după tragedia din Piatră Neamţ, au murit, în cursul zilei de luni, 23 noiembrie 2020, prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Infecţioase din Iași afirma că ultimii doi pacienţi internaţi în unitatea medicală au o stare de sănătate mai bună.

Carmen Dorobăt a anunţat că pacienţii internaţi la Leţcani sunt mai bine din punct de vedere medical

Într-o postare data publicării, prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase a anunţat că cei doi pacienţi au semne de ameliorare a stării de sănătate. În altă ordine de idei, de la Terapia Intensivă din cadrul Spitalului Mobil de la Leţcani s-au mai externat trei persoane. Totuşi, managerul unităţii medicale trage un semnal de alarmă şi spun că problema paturilor cu oxigen este una de actualitate şi care nu a fost incă rezolvată.

” În legătură cu starea pacienţilor veniţi de la Spitalul Judeţean Neamţ, deci sunt 2 pacienţi, care supravieţuiesc şi la ora asta. Iată şi o veste care pare a fi bună pentru că este prima zi când medicii de la Terapie Intensivă mi-au spus că evoluţia pare să fie bună. Astfel încât, în cursul acestei săptămâni să sperăm că nu apare niciun fel de incident şi vor putea ajunge în zona de confirmaţi, acolo unde nu este vorba de reanimare. De asemenea, în momentul de fată avem în ŢI şi cei doi pacienţi veniţi din Bucureşti cu avionul. O femeie de 33 ani cu factor de risc şi de asemenea un bărbat cu vârsta de peste 70 de ani cu factor de risc.

Problema locurilor în momentul de faţă în tot ceea ce înseamnă spital Covid-19 şi suport covid-19 este cea a locurilor care au posibilitate de administrare de oxigen în pre terapie intensivă. Acest lucru înseamnă că în continuare pacienţii ajung târziu la spital. De aceea aş vrea să punctez o serie de simptome, şi anume febra dacă creşte la 38-39 de grade său apare o tuse chinuitoare. Său apare o afectare importantă a respiraţiei, de asemenea, dureri musculare sau dureri de cap nejustificate. Atunci ne punem problema că trebuie să anunţat cel puţin medicul de familie, dacă nu chiar medicul infecţionist pentru medicaţie specifică şi tratament injectabil. Este foarte important pentru cei care stau acasă şi se ştiu infectaţi cu Covid-19 să urmărească orice modificare a stării de sănătate şi să atragă atenţia la cel mai mic semn a medicului de familie. ” a menţionat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Au murit 4 dintre cei 6 pacienţi care au venit în urma tragediei din Piatră Neamţ

4 din cei 6 pacienţi care au fost transferaţi în judeţul Iaşi ca urmare a tragediei din Piatra Neamţ şi-au pierdut viaţa. Aceştia se aflau în stare gravă, 5 la Spitalul Mobil de la Leţcani şi încă o persoană la Spitalul municipal Pașcani.

Primul care a murit a fost pacientul internat la Pașcani, iar duminică, 22 noiembrie şi-au mai pierdut viaţa încă două persoane. Tragedia din Piatra Neamţ a avut loc la Spitalul din oraşul menţionat mai sus, la secţia de Terapie Intensivă unde a pornit un incendiu. În urma incendiului şi-au pierdut viaţa 10 persoane, alte 7 fiind rănite. Din cele 7 persoane, grav a fost un medic care a fost internat de urgenţă într-un spital din Belgia după ce suferise arsuri pe peşte 75% din suprafaţa corporală.

Carmen Dorobăț anunţa intrarea în vigoare a altui medicament folosit în schema de tratare COVID-19

Conform managerului Carmen Dorobăț, FDA a dat aviz favorabil pentru utilizarea încă unui medicament în cazurile medii şi uşoare de COVID-19. Vorbim de medicamentul Regeneror care fortifica terapia în preanimare. Conform unui studiu clinic făcut în România, medicamentul este unul eficient:

O veste bună este ca şi la Iaşi am derulat studiul cu acel concentrat de anticorpi care poartă denumirea de Regenerol. Regenerolul este o soluţie care cuprinde anticorpi care îmbracă ca o mănuşă virusul respectiv şi-l împiedica să se aşeze pe celulă la locul receptorilor şi deci să se multiplice. Până în momentul de faţă am folosit în studiu clinic acest medicament la trei pacienţi. Sunt anumiţi parametrii în care se încadrează pacienţii care pot primi.

Agenţia Medicamentului din Statele Unite FDA a aprobat utilizarea sa la tratamentul formelor uşoare şi medii şi este foarte important să avem un astfel de tratament pentru forme uşoare şi medii. Este momentul când se poată agrava boala respectivă şi pacientul poate deveni depedent de oxigen sau mai grav în TI. De aceea prezenţa lui în Europa în utilizarea să o aşteptăm cu interes cât mai repede posibil. Deşi am avut numai 3 pacienţi în acest studiu, din declaraţiile pacienţilor a reieşit faptul că nu au niciun fel de reacţie adversă, iar starea generală s-a îmbunătăţit.

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Cum a apărut Melania Trump, soția lui Donald Trump, la înmormântarea Papei Francisc. Ce ținută a îmbrăcat Prima Doamnă a Americii
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
"Bubuitură mare de tot. Am crezut că a căzut tavanul". Băut bine, un şofer din Mehedinţi a ajuns cu maşina în poarta unei case
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Proiectul odios al lui Ceaușescu, în care au murit peste 400 de români, din nou funcțional
SportpeSurse
Rapid l-a dat afară ACUM, dar „BOMBA BOMBELOR” urmează: Semnează cu MAREA RIVALĂ
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Era retragerilor de la bancomat devine istorie. Cum faci rost de numerar dacă îți ții economiile pe card
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 aprilie 2025
25 aprilie 2025