Prima pagină » Local » Vești excepționale pentru ieșeni! Aeroportul Internațional Iași anunță atât destinații noi, cât și creșterea numărului de curse! Care va fi prețul unui bilet – FOTO

Vești excepționale pentru ieșeni! Aeroportul Internațional Iași anunță atât destinații noi, cât și creșterea numărului de curse! Care va fi prețul unui bilet – FOTO

19 aug. 2022, 02:00, 7 ,
Violina GORCINSCHI, în Local

La sfârșitul acestui an, destinații noi vor fi disponibile pentru persoanele care vor să zboare din Aeroportul Internațional Iași. Consiliul Județean Iași, Aeroportul Internațional Iași și compania de zbor Wizz Air au negociat aducerea unei noi aeronave și, astfel, va crește numărul de curse și, implicit, numărul de pasageri

Compania aeriană Wizz Air și Aeroportul Internațional Iași anunță că ieșenii se vor bucura de noi destinații, începând cu luna decembrie a acestui an. În urma negocierilor avute și cu Consiliul Județean Iași, Wizz Air aduce la Iași o nouă aeronavă, A321neo, datorită căreia călătorii vor avea acces la 3 rute noi, iar cele deja existente se vor înmulți. Orașele de destinație vizate sunt din Germania, Elveția și Danemarca.

 4 persoane care stau la masa, in fata unor microfoane

Ieșenii care doresc să călătorească vor avea acces la 3 noi rute în orașe din Europa

Destinații noi, în premieră, la Iași

Presedintele CJ, Costel Alexe

Președintele CJ Iași, Costel Alexe, spune că aeroportul din Iași se va dezvolta foarte mult în următoarea perioadă

Ieri, reprezentanții Wizz Air au venit la Iași pentru a face un anunț important. Evelin Jeckel, reprezentantă a companiei, a făcut cunoscut faptul că flota Wizz Air din Iași va avea o nouă aeronavă care va deschide noi oportunități de călătorie.

„Ne bucurăm să anunțăm că mai adăugăm o aeronavă flotei de la Iași, A321neo, care va începe zborurile din decembrie 2022. Cu această aeronavă vom avea 3 rute noi. Una la Memmingen (Germania), la Basel (Elveția) și la Copenhaga (Danemarca). De asemenea, va crește frecvența zborurilor deja existente. Această schimbare va aduce noi locuri de muncă și va ajuta turismul la Iași. Mulțumim celor de la Aeroportul Iași și celor de la Consiliul Județean. Datorită lor acest lucru este posibil. Au fost negocieri, dar ne bucurăm că am ajuns în acest punct”, declară Evelin Jeckel, reprezentant Wizz Air.

Cei de la Wizz Air au precizat și detaliile legate de aceste schimbări. Astfel, persoanele care au ca punct de plecare Aeroportul Internațional Iași vor avea acces la trei rute noi: Iași–Memmingen (începând cu 12 decembrie 2022, având curse lunea, miercurea și vinerea), Iași–Basel Mulhouse și Iași–Copenhaga, cele două din urmă având curse marți și sâmbătă, din 13 decembrie 2022. Prețul unui bilet pentru aceste călătorii va fi de 24,99 de euro, respectiv 119 lei.

De asemenea, se va mări frecvența zborurilor pentru destinațiile Barcelona, Bruxelles, Eindhoven, Paris, Veneția, Tel-Aviv, Roma, Billund și Londra (Luton).

4 persoane care stau la masa, in fata unor microfoane

Au început lucrările pentru noul terminal din cadrul Aeroportului Iași

Viitor promițător pentru Aeroportul Internațional Iași

Romeo Vatra, Directorul General al Aeroportului International Iasi

Wizz Air este o companie importantă pentru Aeroportul Internațional Iași, având 66% din curse anul trecut

Directorul General al Aeroportului Internațional Iași, Romeo Vatră, consideră că aceste schimbări sunt benefice atât pentru pentru călători, cât și pentru dezvoltarea infrastructurii aeriene ieșene.

„Pentru noi compania Wizz Air este cel mai important operator aerian. Copenhaga este o premieră pentru Aeroportul Iași, sper să fie o destinație căutată de pasageri. Această nouă aeronavă anunțată de Wizz Air nu este o întâmplare. A fost adusă în contextul unor negocieri. E un lucru bun, mai ales că noul avion a creat destinații noi. Basel a fost cea mai cerută de către ieșeni, astfel că se vor bucura de aceste vești”, precizează Romeo Vatră, directorul general al Aeroportului Internațional Iași.

În cadrul evenimentului în care s-au făcut aceste anunțuri a fost prezent și Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași. Acesta vede un viitor frumos pentru aeroportul din Iași, mai ales în contextul inițierii lucrărilor pentru noul terminal T4.

„Dezvoltăm Aeroportul Internațional Iași pe 3 paliere. În primul rând, facem un aeroport nou până la finalul lui decembrie 2023. Acum, avem o nouă aeronavă la Iași, cu 3 destinații noi. În plus, dezvoltăm infrastructura rutieră și securitatea. Vestea bună pentru ieșeni și pentru moldoveni este că, odată cu dezvoltarea aeroportului din Iași, scurtăm distanțele dintre aceste granițe est-europene și celelalte capitale europene. Astăzi se poate ajunge mai ușor la Praga sau la Santorini decât am ajunge, în unele zile, până la Pașcani. În acest an, s-a semnat contractul de finanțare pentru noul aeroport, s-a dat ordinul de începere și astăzi se lucrează la noul terminal prin demolarea construcțiilor și anexelor fostei aviații utilitare”, susține președintele CJ Iași, Costel Alexe.

Politicianul ieșean speră că, în curând, aeroportul din Iași va fi pe locul doi ca mărime din România, după aeroportul de la Otopeni.

În afară de cele 3 destinații noi ce au fost anunțate, reprezentanții Wizz Air promit că vor veni și pe viitor cu alte propuneri de călătorie.

Comentarii
  • Ai iesit la rampa tabla ? Mafiotilor!

  • Bravo dar tu si domni din C.A care sunt platiti ffffff.bine care nu fac nimic pt bani care sunt bagati in buzunarelul lor si care nu stiu nimic din conditiile de lucru sau salariile unora care duc in spate aeroportul si care au grija sa faca doar prostii.

  • E jale cu voi la aeroport …ca nu opriti Bluairul sa vanda curse care nu leface niciodata ci doar incaseaza bani..RUSINE!!!

  • Vatră se lauda și în primăvara că a legat Iașiul de toată lumea prin nu știu ce cursa Iași -istanbul,chipurile adusa de el.dar era doar o redirecționare a cursei de Istanbul de la Chișinău.adica el se lauda datorita războiului,nu că ar fi făcut el ceva.De spital regional mai știți cava domnilor?

  • Propaganda….ca sa para ca se fura mai putin….pentru ca la romani inca functioneaza ” da maica, a furat da a facut si pentru noi cate ceva”..
    Mai bine zis, Aexe si-a angajat neamurile, cometrii, cumetrii cumetrilor si pe toti spalatorii de bani….” da maica, a facut si pentru noi cate ceva”….ziar de propaganda….

  • Poate bagati si cursa spre Salonic….vad ca ati bagat pentru 2023 spre Corfu,Rhodos,Mikonos,Creta.

  • Vești bune ? La pachet cu calvarul zgomotului infernal produs la decolare , pe o rază de kilometri e jale ! Ziua nu prea bagi de seamă dar noaptea nu poți dormi cu geamul deschis !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *