Prima pagină » National » Vești crunte în închisoare! Ce s-a întâmplat după Paște cu Carmen Satran, studenta criminală de la Medicină

Vești crunte în închisoare! Ce s-a întâmplat după Paște cu Carmen Satran, studenta criminală de la Medicină

29 apr. 2022, 14:05,
în National

Răsturnare de situație în cazul care a cutremurat România. Carmen Satran, studenta criminală de la Medicină, urma să fie eliberată condiționat, dar Tribunalul Cluj a respins decizia Judecătoriei Gherla.

Carmen Satran a fost la un pas să fie eliberată din închisoare, dar Tribunalul Cluj i-a dat planurile peste cap. Tânăra condamnată la 19 ani și 8 luni de închisoare pentru crima de la Medicina din Timișoara rămâne în arest.

Judecătoria Gherla a decis, în prima instanță, eliberarea condiționată a tinerei, dar judecătorii Tribunalului Cluj au admin contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla împotriva deciziei. Hotărârea include menținerea măsurii de arest.

Ce s-a întâmplat după Paște cu Carmen Satran

„Admite contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla împotriva sentinţei penale nr. 267/14.03.2022 a Judecătoriei Gherla, pe care o desfiinţează integral şi rejudecând: Respinge, că nefondată, propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Gherla de liberare condiţionată a condamnatei S.C., aflată în Penitenciar Gherla”, a decis Tribunalul Cluj.

În cadrul sentinţei pronunţate miercuri 27 aprilie 2022 se arată că o nouă cerere de eliberare condiţionată a lui Carmen Şatran poate fi depusă după data de 1 iulie 2022.

Promisiunea făcută de studenta de la Medicină judecătorului care a pus-o în libertate!

Judecătoria Gherla și-a motivat decizia de a o elibera pe Carmen Satran (fosta Bejan) înainte de termen. Potrivit adevărul.ro, fosta studenta “nu a fost sancrionata disciplinar, a participat la munca și s-a achitat de sarcinile primite”.

“A avut o comportare regulamentară și a dat dovezi temeinice de îndreptare. A fost receptivă la activitățile cultural-educative, participând la 334 de programe sau activități și s-a încadrat în program. Pentru rezultatele bune a fost recompensata de 68 de ori. Fata de personalul din penitenciar și față de colegi a manifestat respect”, se arată în sentința dată de Judecatorila Gherla.

Carmen Satran a cerut eliberarea în fața judecătorilor spunând că “regretă foarte mult fapta săvârșită și îi pare foarte rău de toată suferința provocată”. Ea a mai mărturisit că “nu a fost educată în spiritul acesta, dimpotrivă a avut parte de o educație cu principii integre pe care trebuie să le respecte și să aprecieze valorile societății”.

Mai mult, fosta studentă a mai spus că “toată această perioadă a fost o lecție dură de viață din care a învățat cât de prețioasă este libertatea, că nimeni și nimic nu merită să o mai pună vreodată în pericol și înainte de a se decide și a face o alegere trebuie să se gândească foarte bine”.

Carmen Satran i-a cerut judecătorului să aibă în vedere că pe toată perioada celor peste 12 ani de detenție “a avut un composrtament exemplar, a participat activ la toate programele posibile și a muncit toată perioada pedepsei la diferite puncte de lucru atât în interiorul cât și în exteriorul penitenciarului”.

De asemenea, tânăra a cerut să i se acorde “șansă de a arăta și demonstra tuturor că s-a îndreptat și că dorește să o ia de la început și că se poate integra cu brio în societate”.

În vara lui 2009, Sergiu Florea (27 ani) și Carmen Bejan (27 ani), studenţi în Timișoara, la Facultatea de Medicină, îl omorau și îl tranșau pe Tiberiu Schroth, liderul unui clan de romi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *