Prima pagină » National » Vești bune! Se dau bani în plus pentru aceste categorii de pensionari

Vești bune! Se dau bani în plus pentru aceste categorii de pensionari

10 iun. 2022, 13:13, 1 ,
BZI.ro, în National

Pensionarii din România au primit încă o veste bună. Peste 500.000 dintre aceștia vor putea primi pensii care vor depăși suma de 3.000 de lei, iar mai mai multe formule de calcul sunt luate în considerare.

Mai mult de 500.000 de pensionari ar putea primi o pensie mai mare de 3.000 de lei, iar noi formule de calcul în acest sens au fost luate în considerare. Pentru ca acest lucru să se poată concretiza, Ministerul Muncii a început să facă simulări în ceea ce privește majorarea pensiilor.

Conform Romaniatv.net, Marcel Ciolacu, Marius Budăi și Klaus Iohannis au spus că pensiile românilor s-au putea mări anul acesta, pentru a doua oară, exceptând adaptarea la inflație care va fi aplicată începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Cu cât ar putea crește pensiile românilor?

Ministerul Muncii a început să facă simulări în ceea ce privește majorarea pensiilor cu până a 10%. Această informație a fost oferită de către surse din Ministerul Muncii pentru Profit.ro.

De asemenea, în cazul în care Guvernul va decide ca pensiile să crească, mărirea lor va avea loc toamna aceasta, după ce rectificarea bugetară se va încheia.

„Noi avem mai multe scenarii. Ne preocupa continuu sa incercam, in actualele conditii, să îmbunătățim viața românilor. Implementam acum pachetele astea care vin în sprijinul românilor. Studiem și aceasta problema, să facem încă o a doua majorare a pensiilor anul asta.

M-am interesat prin Europa cat am putut și cati ministri ai muncii au fost aici la OCDE si o să discut și săptămâna viitoare. Nu am auzit în nicio țară UE să existe un procent.

Eu cred că nu trebuie să fim incorsetati în procent. Altele sunt elementele care ar trebui să fie trecute acolo. Tinem la sustenabilitate, dar nu trebuie să gândim doar contabil. Bunicii și părinții nu sunt cifre. Va spun clar, nu renunț la acest demers, o să îl duc la capăt. Nu ar trebui să avem procent trecut în lege”, a spus Marius Budăi, potrivit Romaniatv.net.

Pensiile românilor au crescut la începutul acestui an

La începutul anului  curent, pensionarii s-au bucurat de o creștere cu 10% a veniturilor acestora. Mai exact, punctul de pensie a ajuns de la 1.441 lei la 1.586 lei, iar pensia minimă a beneficiat de o mărire de 25%.

Cu toate acestea, inflația care a acaparat România și nu numai nu poate fi combătută de creșterea pensiilor.

„Ca să ieşim din această logică, România nu este singulară în ceea ce se întâmplă acum în lume şi mai ales în UE. Am văzut şi în Germania, s-au mărit pensiile, nu a fost atât de mare discuţia. Este normal să se mărească pensiile, pentru că nu putem lăsa pe cei cu veniturile mici şi pe pensionari şi nu este o pomană, este un drept al dânşilor, să ducă în spinare toată această perioadă complicată”, a spus și Marcel Ciolacu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *