Prima pagină » Actualitate » Veşti bune pentru turişti! Noua Zeelandă a redeschis granițele pentru vizitatori

Veşti bune pentru turişti! Noua Zeelandă a redeschis granițele pentru vizitatori

01 aug. 2022, 12:50,
BZI.ro, în Actualitate

Turiştii au primit o veste bună. Începând de astăzi, 1 august 2022, Noua Zeelandă a redeschis granitele pentru vizitatori. Vă aducem aminte că toţi călătorii au fost obligați să respecte o serie de restricţii din martie 2020.

Așadar, după mai mult de doi ani în care statul a fost cu graniţele închise, Noua Zeelandă va reda din nou accesul tuturor cetățenilor pe teritoriul său. La începutul lunii mai a acestui an, călătorii vaccinaţi anti-Covid-19 din ţările scutite de viză, între care Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, au intrat în Noua Zeelandă. Ultima etapă a redeschiderii frontierei, duminică seară, 31 iulie 2022, înseamna că ţara se va deschide pentru toţi cei care au nevoie de vize, inclusiv turişti, lucrători, familii şi studenţi, a declarat ministrul Turismului, Stuart Nash.

Important de precizat este faptul că aceasta este o veste extraordinară pentru industria turismului şi economie în vreme ce oameni din emisfera nordică îşi fac rezervări din primăvară şi vară pentru sărbătorile de iarnă. Se va redeschide şi graniţa maritimă, ceea ce va permite navelor de croazieră să viziteze statul.

„Am primit mesaje optimiste de la operatorii de turism care sunt pregătiţi să primească vizitatori din întreaga lume”, a afirmat ministrul Stuart Nash.

Reamintim faptul că Noua Zeelandă a fost printre primele țări care a reușit performanța de a nu avea cazuri Covid-19 pentru o lungă perioadă de timp.

Reguli pentru turiști, după ce Noua Zeelandă a redeschis granițele

Pentru a intra în Noua Zeelandă, tuturor vizitatorilor li se vor cere să se autotesteze pentru COVID-19 la sosire şi din nou în ziua a cincea a şederii lor, iar majoritatea persoanelor trebuie numaidecât să fie vaccinaţi. Ministrul Imigrării, Michael Wood, a precizat că vor fi reluate categoriile cheie de vize, inclusiv pentru studenţi. Înainte de a se declanșa pandemia, sectorul educaţiei internaţionale aducea un aport de câteva miliarde de dolari în ţară, a explicat Michael Wood.

„Pe măsură ce primim cu căldură lumea înapoi pe ţărmurile noastre, este timpul perfect să prezentăm Noua Zeelandă lumii”, a spus el.

Noua Zeelandă este o ţară cu aproximativ cinci milioane de locuitori și a raportat peste 1,6 milioane de cazuri de COVID -19, dar și circa 1.400 de decese de la începutul pandemiei.

În altă ordine de idei, turismul a fost una dintre cele mai afectate industrii de măsurile dure anti-Covid-19 din ţară și nu numai. În anul încheiat în martie 2021, contribuţia industriei la Produsul Intern Brut a scăzut de la 5,5% la 2,9% în anul precedent. De asemenea, turismul internaţional a scăzut cu 91,5% – sau 16,2 miliarde dolari neozeelandezi (10,2 miliarde dolari; 8,4 miliarde lire sterline) – la 1,5 miliarde dolari neozeelandezi, potrivit datelor oficiale.

De asemenea, numărul persoanelor angajate direct în sectorul turismului a scăzut cu peste 72.000 în această perioadă, însă acest lucru se va remedia acum după ce Noua Zeelandă și-a redeschis granițele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *