Prima pagină » National » Vești bune pentru Simona Halep! Sportiva revine pe teren

Vești bune pentru Simona Halep! Sportiva revine pe teren

11 sept. 2024, 21:40,
în National

Organiatorii turneului de categorie WTA 250 din Hong Kong, care va avea loc în perioada 26 octombrie – 3 noiembrie, au anunţat, miercuri, că la competiţie va participa şi fostul lider mondial Simona Halep.

Printre sportivele de marcă participante în acest an se numără fostul lider WTA Simona Halep, care are în palmares două trofee de grand slam, au precizat organizatorii pe Instagram.

Halep este prima sportivă menţionată de organizatori

Halep este prima sportivă menţionată de organizatori, după ea fiind menţionate Katie Boulter, Danielle Collins, Lulu Sun, Leylah Fernandez, dar şi Emma Răducanu.

Ultima dată, Simona Halep a jucat la jumătatea lunii iunie într-un meci demostrativ la Cluj-Napoca, la Sports Festival. Anterior, la 15 mai, ea a abandonat în primul tur la turneul WTA 125 Trophee Clarins, de la Paris, din cauza problemelor la genunchi. Pentru Halep a fost al doilea meci în circuitul WTA după ce a revenit în martie în competiţii după o perioadă lungă de suspendare.

Decizia finală luată de Simona Halep după accidentarea la genunchi

Halep anunța, la finalul săptămânii trecute, că speră să joace la turneul de la Hong Kong, dar totul depinde de modul în care evoluează recuperarea la genunchi.

„E greu să spun acum când voi juca, pentru că încă sunt în recuperare cu genunchiul. Plănuiesc ca la final de octombrie să merg să joc un turneu în Hong Kong.

Mi-aș dori tare mult, pentru că mi-e dor, simt lipsa competiției și sper să fiu sănătoasă și aptă să joc. Ăsta este planul acum”, spunea ea, la conferința de presă prilejuiotă de tragerea la sorți a tabloului de simplu de la Țiriac Foundation Trophy.

Halep va juca pentru prima dată în Hong Kong

Depistată pozitiv acum doi ani, după ce fusese eliminată în turul 1 la US Open, Simona Halep a fost suspendată de ITIA pentru patru ani. Românca a făcut apel la TAS, iar instituția de la Lausanne i-a redus pedeapsa la nouă luni.

La scurt timp, Halep a acceptat wildcard-ul oferit de organizatorii turrneului de la Miami, iar în primul tur a avut parte de o jucătoare valoroasă, spaniola Paula Padosa. Simona a câștigat primul set cu 6-1, dar le-a cedat pe următoarele cu 4-6, 3-6.

Românca nu a mai jucat niciodată la turneul de la Hong Kong. Anul trecut, întrecerea a fost câștigată de Fernandez, care a învins-o pe sportiva cehă Katerina Siniakova în trei seturi, 3-6, 6-3, 6-4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *