După relaxarea restricţiilor Covid-19, romanii mai primesc o veste bună. În acest an la Cluj se va organiza unul dintre cele mai aşteptate festivaluri din România, Untold. Dan Barna este cel care a făcut această informaţie publică.
Vicepremierul a fost întrebat dacă de la 1 iunie vor fi noi relaxări: ”Da, vine. Va exista posibilitatea de a organiza concerte şi evenimente cu un număr mare de persoane, cu condiția ca persoanele să fie vaccinate”.
Acesta a fost întrebat dacă şi festivalurile se vor avea loc odată cu relaxarea restricţiilor.
”Exact aceasta este vestea! Avem ok-ul CNSU. Dacă persoanele sunt vaccinate, va putea fi oferit accesul la capacitatea totală a spațiului!”, a declarat Dan Barna, la Digi 24.
A vorbit şi despre rata de vaccinare
Vicepremierul, Dan Barna, a vorbit şi despre rata de imunizare din România. Acesta a spus că că din toată populaţia României doar o treime mai sunt care refuza ideea de a se vaccina. Guvernul face eforturi pentru a imuniza persoanele din mediul rural.
”Mai avem o treime din România care respinge ideea vaccinării. Aici sunt eforturile Guvernului de a duce vaccinul mai aproape de poarta omului. Mai ales în mediul rural. Trebuie să facem o campanie electorală pentru vaccin! Nu le mai cerem oamenilor să ne voteze, ci să se vaccineze”, a mai declarat Dan Bârna.
Înainte că Dan Barna, să facă anunţul legat de Untold, Eduar Chereji a avut o reacţie dură la adresa autorităţilor
Directorul de comunicare Untold şi Neversea, Edy Chereji a fost foarte revoltat în momentul în care autorităţile au permis zeci de mii de persoane să participe la pelerinajul de Rusalii catolic de la Şumuleu Ciuc. Motivul pentru care Edy Chereji a fost nemulţumit a fost din cauza faptului că în urmă cu ceva timp autorităţile au spus că Untold şi Neversea nu vor putea avea loc în acest an deoarce nu se poate respecta distanta socială. În mod normal la un eveniment trebuie să fie prezente doar 500 de persoane, acesta fiind un alt motiv de supărare a lui Edy Chereji.
”Încep postarea prin a vă spune că nu am nimic cu Biserica. De fapt, cu nici o biserică. Foarte bine că se organizează pelerinaje. Nu e primul şi nici nu va fi ultimul, pe timp de pandemie. Dar nu am cum să nu fiu deranjat de dublă măsură cu care ne tratează autorităţile. Care e diferenţa, ca organizare, între pelerinajul de azi şi un festival? Ai zice că e vorba tot de zeci de mii de oameni la un loc, tot aer liber, tot pandemie. Există, totuşi, o diferenţă! Aceea că noi am propus ca la evenimentele noastre ABSOLUT toţi participanţii să fie persoane vaccinate, testate sau care au trecut prin boala”, a trasnmis directorul de comunicare Untold pe pagina personală de Facebook.
În Germania se vor relua concertele în aer liber
Veşti bune pentru locuitorii Germaniei, conform ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, concertele în aer liber s-ar putea relua în cel mai scurt timp. Pentru a participa la o astfel de activitate oamenii trebuie să păstreze o distanţă socială şi să se testeze împotriva Covid-19. Iar dacă numărul de cazuri continua să scadă microbiştii se pot întoarce pe stadioane pentru a susţine echipa lor preferată.
Cetăţenii germani au primit o veste bună de curând, conform ministrului german al Sănătăţii, Jens Spahn, concertele în aer liber se vor putea relua. Pentru ca oamenii să poată participa la această activitate, aceştia sunt obligaţi să păstreze distanţa socială şi vor trebui să se esteze împotriva Covid-19. Iar în cazul în care numărul cazurilor de Covid-19 vor fi într-o continuă scădere microbiştii se pot întoarce pe stadioane.
„Da. Însă nu festivaluri de muzică rock în care zeci de mii de persoane stau unele lângă altele. Concerte pe Stadionul Olimpic (din Berlin), fără un număr maxim de participanţi, sau în parc cu testare şi distanţare socială sunt posibile din perspectiva actuală”, a spus ministrului Sănătăţii.