Prima pagină » National » Veşti bune pentru români! Bulgaria elimină restricţiile până la finalul sezonului estival

Veşti bune pentru români! Bulgaria elimină restricţiile până la finalul sezonului estival

28 iul. 2021, 10:19,
Elena Nicoleta BUJOR în National

La concediu înainte! Veștile bune pentru toți cetăţenii cei care au în vedere să meargă în vacanţă în afara României. Aceştia îşi pot face bagajele pentru a îşi petrece vacanța în Bulgaria. Turiștilor români li se cere doar actul de identitate sau pașaportul în Bulgaria, până la finalul sezonului.

Acest lucru este stabilit indiferent de situația epidemiologică de la vecinii noştri. Se recomandă rezervările după 10-15 august, când tarifele sunt mai bune și sunt mai puține locuri ocupate.

Bulgaria nu impune nicio restricţie! Romanii îşi pot petrece concediul fără nicio grijă pe litoralul bulgar

Guvernul Bulgariei a transmis în data de 16 iulie 2021 o serie de modificări în ceea ce priveşte accesul străinilor pe teritoriul țării vecine, în contextul pandemiei Covid-19, anunță Travel Planner.

Turiștilor români li se va solicita doar actul de identitate sau pașaportul până la finalul sezonului, indiferent de situația epidemiologică.

Așa cum prevede Ordinul oficial, „țări cu care Republica Bulgaria a ajuns la un acord reciproc pentru libera circulație a cetățenilor și a persoanelor cu statut de reședință permanentă, pe termen lung, și a membrilor familiilor lor, la sosirea din cealaltă țară: România”.

Excepţia se face doar pentru România

Statul roman este singura ţară pentru care Executivul bulgar face o excepţie. Astfel, toţi cei care vor să îşi rezerve vacanta sunt aşteptaţi în limita locurilor disponibile.

”În ultima perioadă, oamenii erau nehotărâți să-și rezerve o vacanță spre sfârșit de august sau septembrie, din cauza posibilității introducerii unor restricții. Iată că avem decizia autorităților din Bulgaria în privința turiștilor români, de eliminare a oricăror restricții, care vine la timpul potrivit și astfel credem că interesul va fi crescut până la finalul sezonului estival. Până pe 7-8 august, gradul de ocupare pe litoralul bulgăresc este extrem de ridicat, iar turiștii români trebuie să știe că foarte greu mai pot găsi locuri. Tocmai de aceea, recomand rezervările după 10-15 august, când vorbim de tarife mai bune, de oferte speciale cu până la 30% reducere și de o relaxare mai mare a gradului de ocupare”, declară Sebastian Constantinescu, directorul general al firmei.

Septembrie, luna reducerilor pe litoralul din Bulgaria

Directorul general al hotelului recomandă în special luna septembrie, pentru că reducerile sunt atractive, vremea este foarte bună, iar anul trecut vânzările au mers foarte bine până spre 20 septembrie.

Anul 2021 a marcat o creștere importantă a interesului românilor față de litoralul bulgăresc, cu minim 100% față de sezonul estival 2020.

La ora actuală se remarcă un interes crescut față de stațiunea Sunny Beach. Aici se află resorturi foarte mari, cu servicii de calitate, care absorbeau foarte mult din piețele Europei occidentale.

Mai mult decât atât, consultanții companiei remarcă o creștere mare pe segmentul hotelurilor care oferă servicii de calitate superioară în resorturi mai izolate, cum ar fi cele din Obzor.

Pandemia de coronavirus a schimbat obiceiurile de vacanţă ale românilor

Dacă anul trecut 6 din 10 utilizatori de internet din mediul urban nu au renunţat la vacanţe, în acest an 95% dintre ei intenţionează să meargă în vacanţă. Studiul Starcom România „Impactul COVID-19 asupra obiceiurilor de vacanţă” face parte din HumanGraphExperience, o serie de infografice lunare realizate de Starcom România, bazate pe studii cantitative.

„Anul 2020 nu a fost lipsit de vacanţe, însă românii din mediul urban au încercat să fie mai precauţi, să călătorească în grupuri mai mici, cu persoane apropiate, cei mai mulţi cu maşina personală, în locaţii în care s-au simţit în siguranţă. Deşi anul 2021 se anunţă unul plin de vacanţe odată cu relaxarea restricţiilor, comportamentul preventiv se menţine, astfel că persoanele din mediul urban iau în calcul posibile evenimente şi îşi aleg cu atenţie destinaţiile. 2020 a reprezentat şi un prilej de a descoperi locuri frumoase pe teritoriul ţării şi a deschis un apetit pentru vacanţele petrecute în România”, a explicat Andreea Zanfir, Consumer Insights & Research Coordinator, Starcom România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`