Prima pagină » Local » Vești bune pentru profesorii ieșeni! Începând cu luna octombrie, pot împrumuta mai mulți bani de la CAR
Vești bune pentru profesorii ieșeni! Începând cu luna octombrie, pot împrumuta mai mulți bani de la CAR

Vești bune pentru profesorii ieșeni! Începând cu luna octombrie, pot împrumuta mai mulți bani de la CAR

09 sept. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Local

Vești bune pentru profesorii ieșeni! Începând cu luna octombrie, pot împrumuta mai mulți bani de la Casa de Ajutor Reciproc (CAR), din cadrul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi (USLIP). Dacă acum suma maximă care poate fi acordată este de 40.000 de lei, din luna octombrie va fi 45.000 de lei.

Profesorii ieșeni pot împrumuta mai mulți bani, începând cu luna octombrie 2024, de la CAR

Profesorii ieșeni vor putea împrumuta mai mulți bani de la CAR, din luna octombrie a acestui an. Acum, suma maximă ce poate fi acordată este 40.000 de lei, iar de luna viitoare aceasta va crește cu 5.000 de lei și va fi 45.000 de lei.

Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași, declară faptul că, în următoarele șase luni, intenționează să crească suma maximă acordată până la 50.000 de lei.

„Au mai crescut și veniturile, există o anumită disponibilitate mai mare, sunt și cerințe mai mari și am vrut să facem o trecere treptată. Într-un viitor apropiat, maxim șase luni, intenționăm să depășim chiar și suma de 50.000 de lei, dar nu putem face un salt brusc, pentru că trebuie mult echilibru și multă atenție”, declară Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi.

Profesorii ieșeni fac împrumuturi pentru a merge în concedii, pentru achiziționarea autoturismelor, renovarea apartamentelor, pentru a plăti avansul pentru cumpărarea unui apartament sau chiar pentru a-și ajuta copiii care se căsătoresc. În anul 2023 au fost acordate 262 de împrumuturi, în valoare totală de 6.529.325 de lei.

„Noi avem un volum mare, iar în general, împrumuturile de la CAR vizează și achiziția unor bunuri, electrocasnice, renovări de case, achiziții de mașini sau chiar ajutor copiilor, în cazul în care au nuntă. Unii au mai luat împrumuturi pentru copiii lor, care au nuntă și, de obicei, se ia suma maximă ca împrumut, chiar recent, cineva a făcut un astfel de împrumut”, adaugă Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi.

A crescut și suma de depunere la fondul social

Membrii CAR au un fond social, unde depun bani în fiecare lună, iar în funcție de acesta, pot împrumuta până de la trei ori suma dorită.

Până acum, suma de depunere la fondul social era de 40 de lei, însă, din luna octombrie, aceasta va crește la 50 de lei.

„Membrii au un fond social, care este suma depusă la CAR, iar împrumutul poate fi de trei ori mai mult decât fondul existent. Sunt 1500 de membri, iar în acest moment, avem undeva la 300 de împrumuturi în derulare”, mai spune Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi.

CAR fost creat din dorința de a veni în sprijinul membrilor, ca o soluție de economisire, dar şi de accesare a creditelor avantajoase. Bazându-se pe solidaritate şi pe principiul egalităţii de şanse, al sprijinului şi corectitudinii, Asociația Casa de Ajutor Reciproc USLIP Iași a reușit să crească, an de an, numărul membrilor săi, fondul social şi valoarea creditelor acordate ca o expresie a încrederii investite de membri.

Din luna octombrie a acestui an, profesorii ieșeni pot împrumuta mai mulți bani de la CAR. Dosarul trebuie să conțină următoarele: cerere de împrumut, contract de împrumut, adeverință de venit împrumutat, adeverințe de venit giranți, angajamente giranți și copii după cărțile de identitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024