Prima pagină » Actualitate » Vești bune pentru profesori! Salariile ar putea crește în funcție de notele pe care elevii le obțin
Vești bune pentru profesori! Salariile ar putea crește în funcție de notele pe care elevii le obțin

Vești bune pentru profesori! Salariile ar putea crește în funcție de notele pe care elevii le obțin

11 feb. 2024, 16:40, 6 ,
în Actualitate

Vești importante pentru profesori! Salariile lor ar putea crește în funcție de notele pe care elevii le obțin în clasă. Iată ce a transmis Marcel Ciolacu, Premierul României, despre această schimbare!

Propunerea ministrului Educației este ca salariile profesorilor să fie determinate în funcție de performanța elevilor din clasă.

Vești pentru profesori! Salariile lor ar putea crește în funcție de notele pe care le obțin elevii

După ce profesorii au cerut majorări salariale, autoritățile solicită acum o creștere a performanței acestora. Acest apel vine în contextul în care rezultatele testelor PISA, precum și notele la Evaluarea Națională sau Bacalaureat din ultimii ani, nu au fost conforme cu așteptările, iar pregătirea elevilor a fost considerată sub așteptări.

Oficialii consideră că o parte din responsabilitate aparține cadrelor didactice, care ar fi putut să predea mai eficient în clasă, reducând astfel necesitatea meditațiilor.

În prezent, experții internaționali desfășoară discuții cu Ministerul Educației din România și le solicită autorităților să găsească soluții pentru a ajusta salariile profesorilor în funcție de performanțele acestora. Mai exact, se propune acordarea unor bonusuri în funcție de performanța fiecărui cadru didactic, adăugate la baza salarială existentă.

Se ia în considerare atât modul în care un profesor se prezintă în timpul inspecției, cât și rezultatele obținute de elevi la Evaluarea Națională sau Bacalaureat.

Ce a transmis premierul Marcel Ciolacu despre această măsură

După publicarea rezultatelor testelor PISA, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că nu este echitabil ca un profesor care are un număr de zece olimpici să primească aceeași remunerație ca unul care predă într-o clasă unde niciun elev nu reușește să promoveze Bacalaureatul.

„Este nevoie de implicare, în clasă, nu la meditaţii, şi de îndrumare a tinerilor astfel încât, inclusiv din şcoală, aceştia să plece cu baze solide de cunoştinţe şi cu un sistem de valori bine definit. Nu cer niciunui profesor să facă lucruri imposibile, sunt perfect conştient şi de limitările existente încă în sistemul nostru de învăţământ. Le cer însă profesorilor să-şi facă meseria, aşa cum trebuie să o facă. Şi nu am glumit când am spus că noua lege a salarizării va cuprinde un sistem prin care salariile vor reflecta, în mod corect, nu doar respectul cuvenit meseriei, dar şi performanţa. Profesorii care muncesc, care îşi fac corect meseria, trebuie şi vor fi răsplătiţi”, a precizat acesta.

Comentarii
  • Zise un retardat care a luat bacul la 29 de ani. Analfabeti si curve politice ca astia fac legi in tara condusa de gunoiul de la cotrococeni.

  • O prostie care nu tine seama de realitate. Profesorul, ca si croitorul, lucreaza cu materialul clientului. Si cum din doc de salopeta nu poti face frac, la fel nu poti face ca un elev de la Sturza sa aiba aceleasi performante ca unul de la National.

  • Pai cum fratilor , caz concret: profesor țară cu lic induatrial absolvit ..facultate spiru haret la id …absolvita la 45 de ani..acum mare prof de romana franceza la clasele 5-8 nici un copil nu a luat examenul de capacitate are acum 6 600 net !!!!! E corect? Intreb si eu !!!!!

  • Am rezolvat-o si p-asta. Toti elevii vor avea 10 pe linie. Nu vor mai exista corigenti, ca sa nu mai vorbesc de repetenti. Toti vor lua coronita. Si burse.

  • Nu exista 6600 net. Te-ai tampit cu capu’?

  • Ce vesti bune fratilor?! Directorii/ un grup de profesori aleg elevii. Se creaza clase speciale … cu cei selectati / privilegiati … si apoi profesorii cu influenta ajung sa castige mai mult malai … pentru ca si-au selectat elevii .. si apoi se lauda cu rezultatele.

    Sa se extraga clasele cu elevi la nivel national (nu de directori in scoala … ca e loc de coruptie … la cat de corupti sunt unii directori, etc.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024