Prima pagină » Economic Local » Vești bune pentru producătorii de usturoi din Iași. Cererile pentru ajutorul de minimis se depun până pe 15 mai, inclusiv
Vești bune pentru producătorii de usturoi din Iași. Cererile pentru ajutorul de minimis se depun până pe 15 mai, inclusiv

Vești bune pentru producătorii de usturoi din Iași. Cererile pentru ajutorul de minimis se depun până pe 15 mai, inclusiv

26 mart. 2020, 04:00,
Raluca Costin, în Economic Local

Campania de depunere a cererilor a început deja, iar producătorii de usturoi din județ se interesează ce acte trebuie să trimită online sau prin poștă. Cei care vor să obțină sprijinul plătit pentru cultura de usturoi în câmp, ajutor de minimis de până la 3.000 de euro, trebuie să depună cererile la Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Iași până pe data de 15 mai. Actele se depun de către producătorii agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător, dar și producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, persoane juridice pot depune documentele.

Registrul tratamentelor, obligatoriu

Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii: să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp, să obțină o producție de minimum 3 kg usturoi/10 mp de pe suprafață, să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi la data depunerii cererii. De asemenea, trebuie să facă dovada producției realizate prin documente justificative și să dețină Registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, completat cu tratamentele aplicate culturii.

Sunați la DAJ Iași pentru orice informație

Producătorii din județ trebuie să depună o copie a filelor din Registrul agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află terenul utilizat în anul de cerere, din care să rezulte suprafețele cultivate cu usturoi. În anul de cerere 2020, valorificarea producției de usturoi se face în perioada 1 iulie- 20 noiembrie, iar documentele justificative care să ateste valorificarea producției se depun la sediul DAJ Iași până la data de 27 noiembrie. Anul trecut s-au înscris în programul de minimis 9 producători din județul Iași. Cei care au nelămuriri cu privire la depunerea documentelor, în contextul crizei de coronavirus, pot suna la sediul DAJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *