Prima pagină » Actualitate » Vești bune pentru patronii din HoReCa! Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, anunță deblocarea banilor de ajutor pentru pandemie
Vești bune pentru patronii din HoReCa! Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, anunță deblocarea banilor de ajutor pentru pandemie

Vești bune pentru patronii din HoReCa! Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, anunță deblocarea banilor de ajutor pentru pandemie

09 dec. 2021, 08:49,
BZI.ro, în Actualitate

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului a anunţat faptul că vor fi puse în practică măsuri concrete pentru cei care au suferit sau suferă din cauza pandemiei. Vorbim despre sectorul HoReCa ce va primi banii de ajutor. Așadar, Daniel Cadariu a menţionat că sumele vor începe să fie plătite începând cu data de 14 decembrie.

De ajutorul de la stat vor beneficia peste 8.000 de antreprenori din domeniul HoReCa care vor beneficia de un ajutor total de peste 1 miliard de lei.

 

Patronii din HoReCa vor primi banii promiști, anunță Ministrul Turismului, Daniel Cadariu

Conform declaraţiilor făcute de ministrului Daniel Cadariu, patronii din HoReCa vor primi, de la data de 14 decembrie 2021, banii promişi de statul român. Banii reprezintă ajutorul dat de statul român celor care au avut de suferit din cauza pandemiei de COVID-19. Așadar, în total, patronii vor primi suma de 1 miliard de lei. Sunt peste 8000 de administratori care au fost aprobabi în schema de ajutorare.

„Ministerul Antreprenoriatului și Turismului nu reprezintă doar o denumire frumoasă. Avem măsuri concrete care pot și trebuie să susțină mediul antreprenorial, iar primul pas este să le oferim tuturor celor care fie au aplicat pentru aceste măsuri, fie sunt deja beneficiari, predictibilitate.

Acum, la mai puțin de 2 săptămâni de la preluarea mandatului, mă bucur să anunț că schema HoReCa este pe drumul cel bun, iar din 8.369 de antreprenori care au primit scrisoare de acceptare, 8.100 deja au trimis contractele semnate înapoi către minister, iar pe 14 decembrie începe procedura de plată. Anul acesta va fi plătită suma de 1 miliard de lei către antreprenorii din HoReCa, urmând ca la începutul anului viitor să fie plătită și diferența de aproximtiv 1,2 miliarde de lei, în conformitate cu numărul dosarelor depuse și aprobate”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu.

Vă aducem aminte faptul că de la începutul pandemiei COVID-19, martie 2020, cei mai afectați de restricţiile impuse de oficialii români au fost administratorii din HoReCa. Rând pe rând, au fost închişi, li s-au micșorat programul său li s-a impus un număr limită de persoane care pot intrat în unităţile de cazare sau baruri.

Voucherele de vacanță vor fi emise din 2022, anunță ministrul

O altă veste bună pentru angajații de la stat dar și pentru domeniul HoReCa este aceea că începând cu 2022, statul va emite din nou voucherele de vacanță. Măsura menită de a încuraja turismul intern a fost sistată în 2021 . În trecut, ministrul Antreprenoriatului și Turismului a afirmat faptul că voucherele de vacanță ar putea funcționa şi pentru cei din sistemul privat:

„Tot pentru partea de turism, pentru anul 2022 vor fi emise din nou tichetele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru lucrătorii din sectorul bugetar, dar vor funcţiona şi pentru cei din mediul privat. Agenţii economici care doresc să emită aceste tichete de vacanţă vor putea deduce cheltuielile cu aceste sume. În măsura în care în perioada aceasta de aplicare a acestui program de guvernare economia va funcţiona şi încasările la buget vor fi suficient de mari, intenţionăm ca mare parte din aceste cheltuieli să le compensăm către agenţii economici de la bugetul de stat, dar asta ţine strict de mersul economiei”, a spus Cadariu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *