Prima pagină » Economic Local » Vești bune pentru ieșeni! Pot solicita adeverințele necesare obținerii creditelor bancare
Vești bune pentru ieșeni! Pot solicita adeverințele necesare obținerii creditelor bancare

Vești bune pentru ieșeni! Pot solicita adeverințele necesare obținerii creditelor bancare

13 mai 2020, 04:00,
Raluca Costin, în Economic Local

Producătorii agricoli din Iași care au depus deja cererea unică pentru subvenții pot solicita de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) adeverințele pentru credite. Termenul a fost schimbat cu două luni mai devreme față de anul trecut pentru a facilita accesul fermierilor la creditare, în condiții avantajoase. Începând cu data de 15 mai, fermierii vor putea solicita adeverințele de la APIA. Instituția a încheiat un acord de finanțare cu instituțiile financiare bancare/nebancare și cu Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Valoarea creditului va fi de până la 85 la sută din valoarea sumei totale pe care fermierul o va primi ca subvenție.

APIA eliberează adeverințele necesare obținerii creditelor bancare

Potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pentru anul 2020 solicitând sprijin pentru schema de plată unică pe suprafață, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu și/sau pentru măsurile de mediu și climă- M10, M11, M13. De asemenea, prin adeverință se confirmă, la data emiterii acesteia, suprafața determinată la plată pentru schemele de plată care fac obiectul convenției, că s-a efectuat controlul administrativ sau controlul preliminar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *