Prima pagină » Economic Local » Vești bune pentru fermierii din Iași! Se redeschide submăsura 17.1 pentru asigurarea culturilor
Vești bune pentru fermierii din Iași! Se redeschide submăsura 17.1 pentru asigurarea culturilor

Vești bune pentru fermierii din Iași! Se redeschide submăsura 17.1 pentru asigurarea culturilor

09 mai 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Începând cu data de 11 mai 2020, agricultorii vor putea depune cererile de finanțare în cadrul submăsurii 17.1- Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor- destinată asigurării culturilor de toamnă aferente anului 2019 și aferente culturilor de primăvară pentru anul 2020, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Fondurile disponibile pentru acest an sunt 15 milioane de euro. Pentru a putea obține fondurile europene, fermierul trebuie să fie activ, să încheie cu o societate de asigurare un contract de asigurare pentru riscurile prevăzute de submăsură și să se angajeze să plătească valoarea integrală a primei de asigurare în cuantumul și la termenele prevăzute în contract.

Condiții din cadrul submăsurii 17.1

Cererile se depun la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), iar principalele riscuri eligibile care pot face obiectul contractului de asigurare acoperă fenomenele climatice nefavorabile, inclusiv seceta. De asemenea, alte fenomene climatice nefavorabile acoperite de submăsură sunt arșița, inundațiile, grindina, înghețul (timpuriu de toamnă, de iarnă sau târziu de primăvară), ploile torențiale sau ploile excesive și de lungă durată, furtuna, vijelia, uraganul sau tornada. Fermierii din Iași vor depune numai 4 documente în loc de 7 și se va acorda un sprijin de 70 la sută pentru toți fermierii, independent de dimensiunea fermei. Proiectele vor putea fi depuse în perioada 11 mai, începând cu ora 09:00, până pe 30 noiembrie 2020, ora 16:00, potrivit AFIR. Pentru cererile de anul trecut, fermierii din Iași au obținut peste 60.000 de euro în cadrul submăsurii 17.1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *