Prima pagină » Economic Local » Vești bune pentru fermieri! Se dau banii pentru cultivatorii de usturoi și în acest an
Vești bune pentru fermieri! Se dau banii pentru cultivatorii de usturoi și în acest an

Vești bune pentru fermieri! Se dau banii pentru cultivatorii de usturoi și în acest an

20 mart. 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Producătorii din județ vor putea să se înscrie în programul de minimis la usturoi începând de luna viitoare. Aceștia trebuie să depună documentele la Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Iași. Anul acesta, fermierii trebuie să știe că au apărut modificări în privința condițiilor de acordare a ajutorului de minimis. Astfel, plata de 3.000 de euro nu mai este asigurată, ci devine plată maximală. De asemenea, fermierii trebuie să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi la data depunerii cererii.

Registrul tratamentelor, obligatoriu

Producătorii din județ trebuie să depună o copie a filelor din Registrul agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află terenul utilizat în anul de cerere, din care să rezulte suprafețele cultivate cu usturoi. De asemenea, cultivatorii de usturoi din Iași sunt obligați să dețină și să completeze Registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor.
În anul de cerere 2020, valorificarea producției de usturoi se face în perioada 1 iulie- 20 noiembrie, iar documentele justificative care să ateste valorificarea producției se depun la sediul DAJ Iași până la data de 27 noiembrie. Anul trecut s-au înscris în programul de minimis 9 producători din județul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *