Prima pagină » Economic Local » Vești bune pentru apicultorii ieșeni! Nu se mai fac controale la fața locului! Totul se mută în mediul online
Vești bune pentru apicultorii ieșeni! Nu se mai fac controale la fața locului! Totul se mută în mediul online

Vești bune pentru apicultorii ieșeni! Nu se mai fac controale la fața locului! Totul se mută în mediul online

22 apr. 2020, 04:00,
Raluca Costin, în Economic Local

Apicultorii din județ care beneficiază de ajutoarele europene și de stat disponibile pentru apicultură nu vor mai fi supuși acelorași verificări, așa cum se întâmpla în anii precedenți. În contextul epidemiei de coronavirus au fost făcute derogări pentru ca verificările în teren să fie suspendate. Specialiștii pot însă verifica fermele apicole cu ajutorul fotografiilor sau conversațiilor video. Astfel, verificările la fața locului pentru măsurile incluse în Programul apicol sunt înlocuite cu fotografii sau conversații video.

Potrivit specialiștilor din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), aceștia pot decide dacă se efectuează controale asupra solicitanților de ajutor din cadrul programelor apicole, cu condiția să înlocuiască controalele la fața locului planificate cu controale alternative, solicitând fotografii, purtând conversații video sau prin orice altă modalitate pe care se poate baza verificarea punerii corecte în aplicare a măsurilor incluse în programul apicol. Anul trecut, apicultorii din Iași au obținut peste 100.000 de lei de la APIA, în cadrul Programului Apicol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *