Prima pagină » Actualitate » Vești bune în plin război. Germania cumpără un scut anti-rachetă care va proteja și România
Vești bune în plin război. Germania cumpără un scut anti-rachetă care va proteja și România

Vești bune în plin război. Germania cumpără un scut anti-rachetă care va proteja și România

27 mart. 2022, 18:00,
în Actualitate

Vești menite să aducă puțină liniște în marea de îngrijorare a românilor. Potrivit unor informații, Germania planifică achiziția unui scut anti-rachetă din Israel, un sistem complex și foarte bine pus la punct, care ar urma să acopere și România.

Scut anti-rachetă care va acoperi România

Presa germană anunță că Guvernul țării are în vedere achiziția unui sistem de apărare anti-rachetă din Israel. Informația vine în contextul în care autoritățile din Germania au decis să își sporească investițiile în apărare, pe fondul războiului început de Rusia împotriva Ucrainei.

Armata țării urmează să primească 100 de miliarde de euro, bani ce vor fi investiți în proiecte care țin de sistemul de apărare și armament. Sistemul anti-rachetă despre care se face vorbire acum ar fi suficient de puternic pentru a acoperi și Polonia, România și republicile baltice.

Trebuie să ne apărăm mai bine împotriva amenințării ruse. Pentru aceasta avem nevoie rapid de un scut anti-rachetă care să acopere teritoriul Germaniei,  a explicat Andreas Schwarz, un responsabil al parlamentului german pentru bugetul de apărare.

Arrow 3 – un sistem anti-rachetă inspirat de Iron Dome

Sistemul anti-rachetă pe care Germania intenționează să îl cumpere de la Israel este inspirat de Iron Dome – Domul de Fier pe care armata israeliană îl folosește cu succes de ani buni pentru a apăra teritoriul statului evreu de rachetele lansate de islamiștii Hamas și de dronele gherilelor Hezbollah.

Potrivit unor informații, Arrow 3 ar costa în jur de 2 miliarde de euro și ar putea fi operațional începând din 2025, în trei locații din Germania.

Vom putea întinde Domul de Fier deasupra țarilor vecine. Vom juca astfel un rol-cheie pentru securitatea Europei, a precizat Andreas Schwarz.

Cum funcționează Domul de Fier: în momentul în care radarul detectează o rachetă sau un obuz, acesta verifică traiectoria proiectilului cu potențial ameninţător, după care ordonă unei baterii să lanseze unul din cele 20 de interceptoare ale sale care se pot deplasa în funcție de traiectoria țintei. Sistemul revendică în prezent o eficacitate de 95% în protejarea zonelor populate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`